h

Trots en dankbaar

31 december 2014

Trots en dankbaar

Foto: SP
Het jaar 2014 is voorbij. Voor velen een jaar om nooit te vergeten. Zeker voor ons gezin dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Het intense verdriet dat mijn zoon en ik moeten doormaken met het verlies van Hanneke op 11 april overschaduwde alle andere zaken .

Op het moment dat ik dit schrijf, 31 december, is alles om mij heen al weer zijn normale gang aan het gaan. Binnenin mij huist de herinnering aan een lieve, meelevende en vooral strijdbare vrouw die met hart en ziel stond voor de idealen van onze partij. Dat houdt mij op de been en zorgt er voor dat ik de strijd voor een betere wereld aan blijf gaan.

Die strijd voer ik nu op het gemeentehuis als wethouder met onder andere de zorg in portefeuille. Het wethouderschap is een beloning voor de grootste verkiezingsoverwinning die de SP in Smallingerland ooit behaald heeft. Dat heeft de afdeling niet alleen voor elkaar gekregen doordat we het landelijk zo goed doen. Ik durf met grote zekerheid te zeggen dat we dat verdiend hebben door hier in deze gemeente de nek uit te steken voor de mensen die dat nodig hebben.

Dat de SP nu in het college zit betekent niet, en dat heb ik al eens vaker benadrukt, dat we niet meer actie moeten voeren. Er is teveel aan de hand dat de sociale zekerheid van mensen naar beneden haalt. Zowel op de landelijke als wel de plaatselijke schaal zie ik dat gebeuren. De bezuinigingsdrift van dit kabinet treft gewone mensen. Voor deze mensen komen wij op, ten koste van alles!

Het nieuwe jaar zal in het teken staan van het terugdringen van de ongelijkheid in ons land en de provinciale staten verkiezingen. Op donderdag 8 januari zijn alle SP leden uitgenodigd om meer te vernemen over deze acties. “Er is genoeg voor iedereen” heet de actie die we op gaan zetten en deze zal gecombineerd worden met de verkiezingen van maart.

De SP afdeling Smallingerland kan trots zijn op haar activisten en leden. Zij hebben er met hun allen voor gezorgd dat er collegedeelname is afgedwongen,dat er slim onderhandeld is en dat er flink aan de weg getimmerd is voor een betere wereld, beginnend in deze gemeente. Een aantal partijleden heeft er ook nog eens voor gezorgd dat mijn zoon en ik door de tijd van groot verdriet zijn heen gekomen. Dat alles vervult mij met een intens gevoel van dankbaarheid.

Een geweldige SP afdeling dus waarvan ik met zeer veel trots voorzitter mag zijn. Ik wens iedereen een gezond en strijdbaar 2015 toe!

Reacties

Mijn allerbeste wensen voor jou en je zoon in 2015!
Smallingerland en de SP hebben aan jou een hele goede, Jos! Bedankt voor je inzet!
Ga goed zo door!
HAPPY NEW YEAR!

goed verhaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier