h

Blog Ramon Vos

24 april 2019

Uit de Raad van 23 april

Foto: Jos van der Horst / SP Smallingerland

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag stonden vele onderwerpen op de agenda, maar omwille van de leesbaarheid zal ik slechts twee vermelden. Het college heeft een raadsvoorstel gemaakt om het onder voorwaarden mogelijk te maken om schuilstallen (voor vee) te plaatsen.  De notitie hiervoor heeft ter inzage gelegen en er zijn inspraak reacties op geweest. Vanavond bleek wederom het belang van de ronde tafel want een inspreker gaf een overtuigende toelichting op haar inspraak reactie dat de voorwaarden die nu gesteld zijn ruimer moeten. Het dierenwelzijn komt nog steeds in het gedrang. Als voorbeeld werd afgelopen warme zomer gegeven waarbij vele dieren vergeefs verkoeling zochten in schaduwrijk plekken die helaas op de meeste percelen niet voorhanden waren. Binnenkort debatteert de raad over de schuilstallen en de SP zal dierenwelzijn prioriteit gaan geven boven de ‘verrommeling’ van het landschap.

Lees verder
10 november 2017

Verkiezingsstunt

 Ramon Vos fractievoorzitter SP

Lees verder
17 mei 2016

Doodlopende steeg

Na 3 jaar vergaderen, debatteren, extra overleggen en een hoop gesteggel wordt er uiteindelijk niets gedaan met de steeg bij het winkelpand van Lippe Lap. Op dinsdag 10 mei ging er een streep door een miljoenenplan waar de SP van het begin af aan een fel tegenstander van was.

Lees verder
7 september 2015

Red de zorg

Foto: SP
Sinds januari dit jaar zijn de drie decentralisaties van start gegaan: De Jeugdzorg, WMO en participatie vallen niet meer onder verantwoordelijkheid van het rijk of provincie maar van de gemeente. Bij deze verplaatsing van verantwoordelijkheden zijn meteen fikse bezuinigingen doorgevoerd. Gemiddeld zal in vervolg 30% minder geld uitgegeven worden. Beoogde bezuiniging: 4 miljard euro.
Lees verder
3 september 2014

Decentralisaties

De regering heeft de ene na de andere bezuiniging op de zorg doorgevoerd en legt tegelijkertijd de zorgtaak bij de gemeenten. Deze worden verantwoordelijk voor de huishoudelijke verzorging, verzorging en begeleiding voor zieken en ouderen, sociale werkplaatsen,  jong gehandicapten, arbeidsongeschikten en jeugdbeleid. Deze taken moeten met veel minder geld worden uitgevoerd. Ongeveer vier miljard euro voor alle gemeenten.

Lees verder

U bent hier