h

Collegevorming kan beginnen!

21 maart 2014

Collegevorming kan beginnen!

De verkiezingen hebben de SP een klinkende overwinning gebracht. Met 4 raadsleden gaan de socialisten de raadsperiode 2014-2018 in. Jos van der Horst en Ramon Vos krijgen gezelschap van Michiel Schrier en Paul van Dijk. De opdracht die eerst voor dit viertal in het verschiet ligt is de onderhandeling met partijen om te komen tot een nieuw college. Dat de onderhandeling uiteindelijk tot doel heeft om een 100% sociale gemeente te krijgen mag duidelijk zijn. Dat het laatste gezien de omstandigheden een megaklus gaat worden, laat zich raden.

Er is door de grootste fractie in de gemeente(PvdA) een informateur aangesteld in de persoon van Marco Florijn(oud-wethouder Leeuwarden en Rotterdam). Hij zal eerst alle partijen gaan verkennen en vervolgens met een advies komen wie met wie in zee zou kunnen. "Diverse mogelijkheden dienen zich aan maar waar wij naar streven is vanzelfsprekend een zo links en sociaal mogelijk college" zegt Jos van der Horst.

De komende weken zal er veel achter gesloten deuren gepraat worden en dat is nodig om goede afspraken te maken en vertrouwen tussen partijen te kweken. Zo nu en dan zal er echter wel een tussenrapportage plaats vinden. "Als de SP tot het laatst aan tafel zit in de onderhandelingen zal het eindresultaat aan de leden van de afdeling worden voorgelegd. Als de ledenvergadering instemt met dat resultaat zal de SP toetreden tot een college"zegt mede-onderhandelaar Ramon Vos. Hij zal samen Jos van der Horst en Michiel Schrier het onderhandelingsteam vormen, op de achtergrond gesouffleerd door Paul van Dijk. 

Reactie toevoegen

U bent hier