h

Onze stille kracht is niet meer...

13 november 2015

Onze stille kracht is niet meer...

Op donderdag 29 oktober is na een ziekbed van nog geen 10 weken Jan Drost overleden. Jan was jarenlang organisatiesecretaris van onze afdeling en deed met hart en ziel zijn vaak stille werk. Van 2008 tot 2014 maakte hij deel uit van het bestuur van onze afdeling. Jan was een goede en trouwe kameraad waar je altijd een beroep op kon doen. Bovendien was hij, geheel in de lijn van het SP gedachtegoed, een fel bestrijder van welk onrecht dan ook.

 

De actie waarmee wij Jan voor altijd zullen blijven herinneren was toen hij in 2009 samen met partijgenoot Marloes de Jong uit Sneek 67 kilometer door Friesland liep tegen het ophogen van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Jan Drost was een doorgewinterde wandelaar die de Slachte Marathon met gemak uitgelopen had. Hij genoot, toen op 63 jarige leeftijd, al een tijdje van zijn pensioen maar dacht niet aan zich zelf en wilde vechten voor het verworven recht van AOW op je 65 ste.

 

Hoewel we Jan in januari 2014 na de herindelingsverkiezingen in Leeuwarden "kwijtraakten" aan deze afdeling van de SP, bleef hij verbonden aan onze afdeling. Daar waar hij kon deed hij mee aan de acties die wij organiseerden. Wij zullen hem missen en wensen Gerda, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier