h

Vriend van Rutte vliegt uit de fatsoensbocht.

3 april 2020

Vriend van Rutte vliegt uit de fatsoensbocht.

Volgens Jort Kelder (vriend van Marc Rutte) zijn wij bezig 80-plussers te redden die te dik zijn en die ook nog gerookt hebben. Dat gaat ten koste van de economie.

Hij praat eigenlijk de bezuinigingen goed die onder leiding van zijn vriend Rutte zijn doorgevoerd. Bezuinigingen die ertoe geleid hebben dat in Nederland 5 x minder ic-bedden zijn per 100.000 inwoners in vergelijking met Duitsland. Er is gewaarschuwd tegen te weinig ic-bedden in Nederland.

Kelder vindt het kennelijk niet nodig om ouderen te redden als daardoor de economie niet volop kan doordraaien ter meerdere eer en glorie van de bezitters. Jort Kelder verwijt dikte en slechte gezondheid aan mensen zelf. Hij negeert dat dat mensen die met hun handen moeten werken en minder verdienen, door die werkzaamheden en lager loon, vaker tot de categorie behoren die Jort Kelder kennelijk minder belangrijk vindt om te redden.

De weg van Jort Kelder is de weg naar beneden. Op die neerwaartse weg is ook richtlijn poging geweest om mensen van 70 jaar en ouder van de IC te weren. Die richtlijn is geschrapt. Maatgevend is of het zin heeft iemand naar de IC te verhuizen.

Wat ook miskent wordt door Jort Kelder is dat mensen in alle leeftijden getroffen door het virus.  

Jort Kelder verwoordt de borrelpraat van rijke elite. Een misselijkmakende elite van rijken die het normaal vindt dat directeuren 280 x zoveel verdienen als de werknemers. Ik hoop zeer dat deze crisis oplevert, dat de verschillen in bezit en inkomen weer teruggaan naar de verschillen in de jaren 70.

 

Anne van Dijk, Drachten.

 

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier