h

Re-integratie socialer en menswaardiger

15 juni 2014

Re-integratie socialer en menswaardiger

Eerder schreven Jos van der Horst en Michiel Schrier over de veranderende rollen waarmee de volksvertegenwoordigers te maken krijgen nu de SP deel uitmaakt van het college.

We kunnen nu wellicht minder hard oppositie voeren in de gemeenteraad, maar daar staat tegenover dat wij veel hebben kunnen binnenhalen van onze standpunten, wensen en ideeën.

Er is een veranderbudget afgesproken voor de komende drie jaren, zodat de grootste moeilijkheden kunnen worden opgelost in de veranderende omstandigheden ten aanzien van de Participatiewet, de Jeugdzorg en de WMO.

De norm voor de bijzondere bijstand is verruimd naar 115% van het sociaal minimum en ook in de situatie van uitkeringsgerechtigden en andere werkzoekenden streven wij er in de komende raadsperiode naar om een beter en socialer beleid te voeren.

Iedereen weet dat de SP de afgelopen jaren actie gevoerd heeft voor een betere behandeling van uitkeringsgerechtigden en de afschaffing van de huidige re-integratietrajecten.

“Eerlijk loon voor eerlijk werk” was en is nog steeds ons devies. Momenteel is er een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de opzet van een Leerwerkbedrijf. Het is mijns inziens een kwestie van politieke wil of deze er in de nabije toekomst ook komt. Op 12 juni is de volgende bijeenkomst om zo snel mogelijk tot een menswaardiger en socialer systeem voor de re-integratie te komen.

Helaas kunnen we de trajecten zoals ze de afgelopen jaren waren ingezet niet per direct stopzetten, maar we hebben wel goede hoop dat er in de nabije toekomst op een socialere en gelijkwaardiger manier met de mensen in de trajecten wordt omgegaan.
We streven naar een opzet van het Leerwerkbedrijf waarin gekeken wordt naar de belangen van de verschillende betrokken partijen. Dat betekent dat er verbeteringen zijn voor de gemeente, het bedrijfsleven èn de uitkeringsgerechtigden. Dit is belangrijk voor de SP, omdat het recht doet aan onze kernwaarden: de waardigheid van de mens, gelijkwaardigheid en solidariteit.

We houden u op de hoogte!

Reacties

foutje: niet 115% van minimum loon maar 115% van het sociaal minimum. Is heel wat anders!!

Bert Jan,

Dank, Je hebt helemaal gelijk. Ik pas de tekst aan.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier