h

Nieuws uit 2010

28 november 2010

Armoede werkt Niet (een verslag ter plaatse)

Jan Drost, organisatiesecretaris van SP Smallingerland, was zaterdag 27 november mee met de bus die vanuit Oosterwolde via Drachten en Heerenveen naar Den Bosch ging. Daar aangekomen zouden 40 mensen uit onze afdeling, al dan niet lid van de SP, meedoen aan de manifestatie "Armoede werkt niet" een initiatief van de SP, gesteund door o.a. PvdA en FNV. Hier volgt zijn verslag.

Lees verder
17 november 2010

Met de SP mee naar Den Bosch.

Persbericht.

Lees verder
13 november 2010

Remi Poppe in actie!

Afgelopen maandag 8 november was er in de Brede School een leden bijeenkomst van de SP. Dit keer was er een bijzonder spreker te gast: Remi Poppe. Hij heeft voor de leden een uiteenzetting houden over succesvol actievoeren.
Remi Poppe is een van de eerste SP-ers en was bij de intrede van de SP in de Tweede Kamer in 1994 een van de eerste SP-kamerleden samen met Jan Marijnissen. Remi Poppe heeft veel betekend voor het milieu in Nederland en mag met recht nederlands bekendse milieudetective genoemd worden. Een boekje over ´zijn unieke speurmethode schreef Karel Glastra van Loon het boek "De Poppe Methode".

Lees verder
9 november 2010

Betoog Beleidsplan 2011-2015

Hier treft u het betoog aan dat Jos van der Horst dinsdagmiddag 9 november 2010 gehouden heeft bij de behandeling van het Beleidsplan 2011-2015. Ook werden door de fractie van de SP een drietal moties ingediend.De fractie maakt zich oprecht zorgen of het minimabeleid onverkort gehandhaafd blijft, de kostendekkendheid van de gemeentelijke heffingen wel eerlijk is en of de toekomst van de sociale werkvoorziening wel voldoende gewaarborgd is.

Lees verder
29 oktober 2010

Splitsing SP Leeuwarden

Hendrika Zoodsma ,fractievoorzitter van de SP in Leeuwarden, is overgestapt naar Verenigd Links." Dit komt als een donderslag bij heldere hemel" volgens organisatiesecretaris Jeffrey Brakenhoff van de SP in Leeuwarden. "Wij hebben de gehele dag al crisis overleg, maar ik kan namens de afdeling wel melden dat het goed op poten staat" "We komen hier hoe dan ook sterker uit".

Lees verder
12 september 2010

Fryslân massaal achter besluit SP partijbestuur.

Vertegenwoordigers van de afdelingen van de SP in Fryslân kwamen vrijdagavond 10 september voor een regio overleg bijeen in Leeuwarden. Op de agenda stond onder andere de situatie in de afdeling Sneek en daaraan gekoppeld deelname aan de raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente die rond Sneek ontstaat in november.

Lees verder

Pagina's

U bent hier