h

Nieuws uit 2012

31 december 2012

Heilig vuur

Regiovertegenwoordiger Jos van der Horst blikt terug op een roerig jaar voor de SP. Hij kijkt echter ook vooruit en vindt door het heilig vuur in de SP genoeg aanknopingspunten om er een fantastisch 2013 van te maken.

Lees verder
17 december 2012

Meldpunt Thuiszorgmedewerkers

De SP in Smallingerland start een meldpunt voor thuiszorgmedewerkers en WMO-clienten. Aanleiding is het ontslag van honderden thuiszorgmedewerkers bij de Friese Wouden als gevolg van de kabinetsplannen om de thuiszorg in 2015 af te schaffen. Er kan gemaild worden naar:
smallingerland@sp.nl

Lees verder
13 november 2012

Wolven

In zijn betoog bij het Beleidsplan 2013-2016 maakt SP-fractievoorzitter Jos van der Horst korte metten met het regeerakkoord en de plannen van het college van B en W. Geheel toevallig heeft de gemeente Smallingerland dezelfde partijen in het college zitten als nu aan de touwtjes trekken in Den Haag.

Lees verder
19 september 2012

SP: College moet voorstel SVS opnieuw schrijven!

In de raadscommissie AEFZ dinsdagavond 18-9-2012 is besloten dat de gedeeltelijke privatisering van de Stichting Veiligheidsdienst Smallingerland niet op de raadsagenda van oktober komt. De verwijten die op de portefeulliehouder en de ondersteunende ambtenaar afgevuurd werden logen er niet om. Met name de leesbaarheid en de begrijpelijkheid van het stuk lieten veel te wensen over. Op voorstel van Jos van der Horst(SP) werd met algemene instemming het voorstel van de agenda gehaald.

Lees verder
10 september 2012

Onzorgvuldigheid of opzet?

De SP bezuinigt op onderwijs. De VVD roeptoetert het van de daken. Deze kreet berust op zijn minst op een misverstand. Afgelopen vrijdag kreeg ik in een debat op het Friesland College nog de kans om dit misverstand recht te zetten. De SP heeft 1 miljard minder over voor de managementlagen in het onderwijs en zo kan er dus geinvesteerd worden in de leraar voor de klas. Afgelopen zaterdag stond hetzelfde misverstand op bladzijde 6 van Sneon en Snein van de Leeuwarder Courant. Doet deze krant aan waarheidsvinding of is zij ook onderdeel van het ragfijne politieke spel dat op dit ogenblik door de media gespeeld wordt?

Lees verder
2 september 2012

SP:Liever op een lolly dan uit de duim zuigen!

Op maandagochtend 3 september delen de SP-afdelingen Leeuwarden Sud West Friesland en Smallingerland folders en lolly's uit bij de trein en
busstations.

Lees verder

Pagina's

U bent hier