h

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (februari 2005)

28 februari 2005

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (februari 2005)

De afgelopen maanden hebben we alle leden in de gemeente Smallingerland benaderd. Dit is een grandioos succes geworden. Ruim vijftig leden hebben aangegeven dat ze wel actief willen meedraaien (bijvoorbeeld in een werkgroep, als folderaar, in de steunfractie etc.). De persoonlijke benadering wordt erg gewaardeerd. Op 7 februari is er een kennismakingsbijeenkomst gehouden. Voor een aantal leden was dit de eerste kennismaking met de SP Smallingerland. Voor ons was het een prima gelegenheid om een aantal leden wat beter te leren kennen.

Auke Veenstra heeft een korte inleiding gehouden over de geschiedenis van het socialisme en de SP. Na de pauze was er een politiek kennismakingsspel, waar mensen hun mening konden geven over verschillende belangrijke onderwerpen. We zullen deze ledenbenadering regelmatig herhalen voor nieuwe leden.

De Werkgroep Zorg is inmiddels met een aantal “nieuwe actievelingen” bijeen geweest. Deze groep bestaat grotendeels uit werkers in de gezondheidszorg, maar ook anderen zijn van harte welkom. We hebben o.a. besloten om aan te sluiten bij de actie tegen de marktwerking in de zorg.
Het Ouderenplatform is nog niet van de grond gekomen, maar hiervoor hebben zich wel een aantal mensen aangemeld. In samenwerking met de Werkgroep Zorg zal een bijeenkomst georganiseerd worden voor degenen die geïnteresseerd zijn in een Ouderenplatform.

De jaarvergadering van 17 januari werd door zo’n dertig mensen bezocht. Op deze vergadering is een nieuw bestuur gekozen, bestaande uit:
Roel Akkerman voorzitter
Sikke Huitema secretaris
Frans Baron fractievoorzitter/penningmeester
Sjouke van der Heide vice-voorzitter
Anja Walter lid
Siebe Brouwer lid
Piet Woudwijk lid

Onze gemeenteraadsfractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de reparatie van de koopkracht. Onze motie tegen de huurverhogingsplannen werd niet in behandeling genomen omdat inmiddels een meerderheid in de Tweede Kamer zich tegen de voorstellen had uitgesproken. Maar het blijft natuurlijk nodig om de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden.
De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn al begonnen. Er is een tijdpad uitgezet voor de selectie van de kandidaten en voor het opstellen van het verkiezingsprogramma. Zes leden volgen de cursus voor kandidaat raadsleden, terwijl er al enkele andere leden zijn aangemeld voor de cursus die in het najaar start.
De vergaderingen van het afdelingsbestuur zijn openbaar. Belangstellende leden zijn van harte welkom.

Roel Akkerman,
Voorzitter SP Afd. Smallingerland.

U bent hier