h

Nieuws van de afdeling

30 juni 2020

Geen bezuinigingen op minimabeleid bij perspectiefnota

Foto: SP / SP Smallingerland

Het water staat de gemeente Smallingerland aan de lippen. Vandaag bespraken wij de bezuinigingsvoorstellen en tevens de perspectiefnota. Wat wij kunnen lezen stemt niet tot vrolijkheid, integendeel. De opgave voor de bezuinigingen is verhoogd van drie miljoen naar vijf miljoen aan structurele middelen.

Lees verder
4 maart 2020

Van nieuwe politiek naar zakencollege

Foto: Jamal Al Sari

In een extra raadsvergadering werd het rapport ‘Over de eigen schaduw heenstappen’ besproken. Deze verkenning is opgesteld nadat de PvdA eerder uit de coalitie stapte en eerder al meerdere wethouders hun functie hadden neergelegd. Twee jaar geleden was het motto bij de vorming van het college: weg met de oude politiek! Er werden mooie woorden gesproken over verbinden en rolverdeling. Nog geen twee jaar later is hier niets meer van over. Tuurlijk we hebben koopzondagen en ook het casino komt eraan, maar een kadernota komt niet door de raad.

Lees verder
2 maart 2020

Uit de gemeenteraad van 25 februari 2020

In de gemeenteraad zijn onder meer behandeld de problemen bij Carins de overheids B.V. die voor gemeente Smallingerland over het toekennen van vervoer passen en huishoudelijke hulp gaat en het vestigen van een KFC vestiging in Drachten

Lees verder
1 maart 2020

Algemene ledenvergadering 28 februari 2020 in Drachten

Foto: SP

Afgelopen vrijdag 28 februari 2020 werd de Algemene jaarvergadering van onze afdeling SP Smallingerland gehouden.

Lees verder
24 januari 2020

COLUMN - Dagloner cultuur bestrijd je niet bescherming werknemers verslechteren.

Foto: FNV

Nederland is kampioen slechte werknemers aanstellingen. Deze zogenaamde flex is door werkgevers en hun politieke partijen ontstaan. Opheffen van bescherming van werknemers hebben deze misstand laten ontstaan. Het opheffen de uitzendvergunning en het Bolkestein adagium, dat werknemers uit Oost Blok hier uitgebuit mogen worden. Uitgebuit door onderbetaling, door huisvesting, door geen controle door de arbeidsinspectie. Arbeidsinspectie heet nu inspectie SZW. Er is jarenlang op bezuinigd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier