h

Nieuws van de afdeling

19 mei 2019

SP: Schaf de Europese commissie in huidige vorm af.

Foto: Jos van der Horst / SP Smallingerland

SP Tweede Kamerlid Frank Futselaar verzorgde vrijdag 17 mei de "woede en hoop" avond in Oentsjerk. Op overtuigende wijze verving hij partijvoorzitter Ron Meyer die wegens familieomstandigheden verstek moest laten gaan. " Het filmpje met Hans Brusselmans laat precies zien wat er mis is met dit Europa, haar instituten en haar bestuurders" volgens Futselaar.

Lees verder
15 mei 2019

Avond over Woede en Hoop in Oentsjerk

Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal op vrijdag 17 mei a.s. Oentsjerk aandoen in zijn tour door het land. Tijdens deze openbare avond spreekt Meyer over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 openbare SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Lees verder
7 mei 2019

Lillian Marijnissen: Laten we de markt in Europa proberen te breken, weet dat het moet, weet dat kan!

Foto: Jamal Al Sari / SP Smallingerland

Maandag 6 mei verzorgde SP leider Lilian Marijnissen een Europa lezing in het Scheepvaarmuseum in Amsterdam. SP Smallingerland was met 6 mensen ruim vertegenwoordigd om deze opmaat naar de Europese verkiezingscampagne mee te maken. Zij kwamen niet voor niets. De toon van de lezing liet niets aan duidelijkheid te wensen over.    "Wij zijn Europa, laten we proberen de markt te breken, weet dat het moet, weet dat het kan" 

Lees verder
4 maart 2019

Drachten is van de Tomaat!

Foto: Hillie de Koe

Drachten stond zaterdag 2 maart voor de SP Fryslân in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. Uit alle afdelingen in Fryslân waren de leden naar Drachten gekomen om de stad rood te kleuren. 

Lees verder
14 februari 2019

PS-Verkiezingen gaan over het eerlijk maken van het pensioen!

Foto: Jos van der Horst / @jossp

Anne van Dijk, gepensioneerd FNV-bestuurder, maakte maandagavond gehakt van de idee dat AOW en pensioen onbetaalbaar zouden zijn als de pensioenleeftijd op 66 jaar bevroren zou worden. Hij sprak op de jaarlijkse ledenvergadering van de SP in Smallingerland die door een dertigtal belangstellenden bezocht werd. 

Lees verder
12 december 2018

SP:Zwaar weer voedselbank afgewend

Foto: Jos van der Horst / SP Smallingerland

De voedselbank in Smallingerland, waar 90 vrijwilligers werken en waarvan 170 klanten/gezinnen van afhankelijk zijn zit heeft een notitie aan deze raad gestuurd met de titel: ‘bestaan voedselbank in gevaar’ waaruit blijkt dat ze in financieel zwaar weer zitten. Deels komt dit door wat financiele tegenvallers tijdens de verhuizing, maar voor het grootste deel komen te korten doordat het voor de voedselbank de laatste jaren het helaas niet meer mogelijk is de exploitatie dekkend te krijgen. De baten (van subsidie, sponsoren, giften) stegen minder snel dan de uitgaven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier