h

SP-enquête:Besteedt UPC-geld aan minima! (Persbericht)

11 juni 2005

SP-enquête:Besteedt UPC-geld aan minima! (Persbericht)

Afgelopen zaterdag hield de afdeling Smallingerland van de Socialistische partij een enquête in het centrum van Drachten. De mensen werd gevraagd hoe het geld dat de gemeente van UPC zal ontvangen om de steeds maar stijgende kabeltarieven te compenseren, volgens hen besteed zou moeten worden.

Maar liefst 48 % van de ondervraagden vulden in dat het geld( 6 jaar lang 125.000,=) besteed zou moeten worden aan lastenverlichting voor mensen met een minimum inkomen.Voorts was 23% voor het laten rijden van een uitgebreide versie van de servicebus, 9% voor herstart van RTS (Radio Televisie Smallingerland) ,8% wil dat het geld verdeeld zou moeten worden onder de kabelabonnees en 9% had uiteenlopende doelen voor ogen dat varieerde van ouderenzorg tot het opknappen van het centrum. Tot slot was er nog 3 % die voor een culturele manifestatie was.

Er werden ruim 250 mensen ondervraagd. Desgevraagd deelt Jos v.d. Horst, mede initiatiefnemer van de actie, mee dat de reacties van het publiek in Drachten overweldigend waren. "Eindelijk wordt naar onze mening gevraagd " was een veelgehoorde kreet. "

"De bedoeling van deze actie is om de besteding van het UPC geld weer op de agenda van de raad te krijgen en dat de uiteindelijke bestemming van het geld zo breed mogelijk gedragen wordt door de bevolking van Smallingerland" aldus de actiecoördinatoren Petra Kramer, Ramon Vos en Jos v.d. Horst.

U bent hier