h

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (oktober 2005).

31 oktober 2005

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (oktober 2005).

De SP is nog steeds een groeiende partij. Landelijk zijn we de derde partij (met ongeveer 45.000 leden) en ook onze afdeling heeft de wind in de zeilen. Dat moet ook. Want we zijn ook een actieve partij. Juist de combinatie van actie en fractie maakt ons zo bijzonder. In tegenstelling tot andere politieke partijen zijn wij niet alleen te vinden in de vergaderzalen (de fractie) maar ook op straat (acties).

En daarvoor hebben we nu eenmaal veel mensen nodig. Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom.
Om deze nieuwe leden bij ons werk te betrekken, organiseert onze afdeling een paar keer per jaar een kennismakingsbijeenkomst, zoals op 30 september. Er waren belangstellenden van 15 tot 85 jaar.
Na het geven van informatie over de afdeling Smallingerland, werd er over een aantal uiteenlopende onderwerpen gediscussieerd. Het is altijd reuze boeiend om met partijgenoten van gedachten te wisselen. En steeds merk je weer dat het de kwetsbare groepen in de samenleving zijn, die de hardste klappen moeten incasseren. Zoals de ouderen.
Daarom hebben we op zaterdag 1 oktober een enquĂȘte gehouden in het centrum van Drachten. We hebben mensen van 55 jaar en ouder gevraagd naar hun mening over wonen en zorg voor ouderen. Volgens veel ondervraagden zijn er te weinig betaalbare seniorenwoningen in Smallingerland. En bij de bouw van seniorenwoningen ligt de nadruk te sterk op koopwoningen. Daarom moeten er meer betaalbare huurwoningen voor ouderen komen. Zowel in Drachten als in de andere dorpen van onze gemeente. Ook de woonomgeving is van groot belang. Daarom moeten er meer mogelijkheden komen voor wonen, welzijn, zorg en diensten voor mensen die graag zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen, ondanks beperkingen. Ook na de verhuizing naar een seniorenwoning mogen ouderen niet in een isolement terecht komen, maar moeten ze gebruik kunnen maken van de noodzakelijke voorzieningen.
Juist voor dergelijke zaken blijven wij ons sterk maken. Zowel in de raad als op straat.

Roel Akkerman
voorzitter SP afd. Smallingerland

U bent hier