h

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (september 2005)

3 oktober 2005

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (september 2005)

In de zomermaanden heeft onze partij niet stilgestaan. Sterker nog, we hebben driftig kunnen doorwerken aan twee belangrijke taken: de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.
Hoewel de gemeenteraadsverkiezingen nog ver weg lijken, moeten deze klussen op tijd afgerond worden.

In het voorjaar hebben vijf leden de landelijke cursus Lokale Politiek gevolgd. Een aantal van deze mensen wil wel op een verkiesbare plaats staan. Vanaf september zullen twee andere leden nog op cursus. Al met al hebben we een aantal prima kandidaten. De SP staat in de peilingen al tijden op forse winst. Gelukkig zijn wij in staat om met een fantastische groep mensen de raadszetels te bezetten.
Ook is er al druk gesleuteld aan het verkiezingsprogramma. Een klein werkgroepje heeft een eerste concept geschreven. Daarbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de deskundigheid van onze leden (ondermeer op het gebied van onderwijs) en van maatschappelijke organisaties.
De kandidatenlijst en het programma zullen in de ledenvergadering van 4 november behandeld worden.
Helaas wordt er gestopt met het provinciale inlegvel. Verschillende afdelingen (waaronder Smallingerland) konden via het inlegvel bij de Tribune elke maand hun leden informeren over de opende zaken. Wij starten met een eigen nieuwsbrief, Podium.
De mensen die op de 'Tribune' zitten, kijken natuurlijk naar wat er gebeurt op het 'Podium'. En tegelijkertijd is het een open podium voor alle leden die een mededeling willen doen. De nieuwe redactie bestaat uit Petra Kramer, Jos van der Horst en Ramon Vos. Wij hopen dat dit zal aanslaan bij onze leden.
Ook wordt de landelijke Ouderenkrant huis aan huis verspreid in Smallingerland. Ouderenzorg en huisvesting is een belangrijk onderwerp. Vooral met het oog op de vergrijzing. Het is erg belangrijk dat er voldoende betaalbare ouderenhuisvesting is. Voor ons is dat een SPeerpunt.
Op 24 september was er een grote landelijke actie van Keer het Tij en werd het Binnenhof in De Haag omsingeld. Vanuit Drachten reden er bussen naar Den Haag. Want ook wij deden natuurlijk weer mee aan deze manifestatie om de algemene onvrede te laten horen.

U bent hier