h

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (november 2005)

30 november 2005

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (november 2005)

Op 4 november heeft er een ledenvergadering plaatsgevonden. Daar zijn het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het is een behoorlijke klus geweest. Heeft ook heel wat zweetdruppeltjes gekost. Maar we zijn erg tevreden over het resultaat.

We hebben een aantal prima kandidaten. Mannen, vrouwen, jong en oud met een prima mix van ervaring en deskundigheid. U zult nog veel van hen horden, de komende maanden.
Over een aantal onderwerpen uit het verkiezingsprogramma was er een stevige discussie. Dat moet ook. Want de leden moeten natuurlijk niet klakkeloos overnemen wat hun wordt voorgeschoteld door het bestuur. Het is een vrij kort en bondig programma geworden, waarin we onze standpunten scherp hebben geformuleerd. Kernpunten zijn onder meer sociale zekerheid, onderwijs, zorg en (ouderen)huisvesting. Allemaal zaken waar we ons al jaren sterk voor maken. Veel van deze onderwerpen komen ook aan bod in onze afdelingskrant. Die is in november huis aan huis verspreid. Er zijn nogal wat ontwikkelingen waar we ons ongerust over maken. Zowel landelijk als gemeentelijk. Waar we ons bijzonder kwaad over maken, is dat het rijk steeds meer taken doorschuift naar de gemeenten zonder dat ze genoeg geld beschikbaar stellen. Dat mag niet ten koste gaan van het sociaal beleid van de gemeente. Als de zak met geld op is, moet er maar bezuinigd worden op prestigeprojecten zoals de Drachtster Vaart en de Zweeftrein.

Er werd al een tijdje geprobeerd om een nieuwe werkgroep te vormen, die zich bezig zal houden met onderwerpen als verkeer, huisvesting en milieu. Deze werkgroep is in november voor het eerst bijeen geweest. Tijdens deze eerste vergadering is ondermeer gepraat over de gevaarlijke situatie bij de verschillende rotondes, o.a. die bij de Lawei, het (ontbrekende) fietspad bij de Noorderpoort en de onduidelijke 30-kilometer zone op enkele plekken in onze gemeente. Ook is er besloten om al in een vroeg stadium trachten mee te denken over verkeerssituaties in bijvoorbeeld nieuwe woonwijken. Er zijn nogal wat verkeerssituaties in onze gemeente die om aandacht schreeuwen. Deze gemeente heeft duidelijk behoefte aan een waakhond die niet alleen vervaarlijk blaft maar ook met goede alternatieven komt. De SP wil die rol blijven spelen.

Roel Akkerman
voorzitter SP afd Smallingerland

U bent hier