h

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (december 2005)

31 december 2005

Nieuws van SP Afd. Smallingerland (december 2005)

Onze decemberactiviteiten hebben voor een groot deel in het teken gestaan van het nieuwe zorgstelsel. We zijn erg ongerust over de ontwikkelingen. Het is niet alleen een gigantisch bureaucratische rompslomp, maar het gaat ook ten koste van de zorg. Dat blijkt uit de vele gesprekken die we hebben met mensen die in de zorg werken. Doordat wij handtekeningenkaarten in de wachtkamers mogen leggen, komen we in contact met artsen en apothekers in deze regio. Die zijn echt verontrust over het nieuwe stelsel. Ze zijn ook blij dat de SP (als enige partij) zich niet zuchtend neerlegt bij de nieuwe wet, maar hard aan de noodrem blijft trekken.

Op de koopavond voor Kerst hebben we bij verschillende grote supermarkten gestaan, om kaarten uit te delen van de actie Noodrem. Het overgrote deel van de mensen deelt onze zorgen over het zorgstelsel. We hebben veel handtekeningen opgehaald en veel kaarten verspreid.
Tijdens de ledenvergadering van november is ook een campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen gevormd. Dit team bestaat uit de bovenste drie kandidaten (Frans Baron, Jos van der Horst en Petra Kramer), de afdelingsvoorzitter (Roel Akkerman) en de foldercoördinator (Siebe Brouwer). Maar met ons vijven redden we het natuurlijk niet. Alleen door de inzet van veel andere actieve leden kunnen we een goede campagne voeren. Alle leden van onze afdeling zullen een mailtje krijgen met het verzoek om mee te werken aan onze campagne. Op 12 januari wordt een speciale campagnebijeenkomst gehouden, waar we onze plannen zullen toelichten (om 19.30 uur in het gemeentehuis, achteringang). Hopelijk kunt u ook daarbij aanwezig zijn.
December is niet alleen een maand om vooruit te blikken, maar ook om even terug te kijken. We kunnen terugzien op een enerverend jaar. Er zijn vele nieuwe (actieve) leden bijgekomen, die een uitstekende inbreng hebben. Met ons allen hebben we veel werk verzet en ook mooie successen behaald (zoals het NEE tegen de Europese grondwet). Tijdens de jaarvergadering van 27 januari zullen we vooruit kijken, o.a. door bestuursverkiezingen (alle bestuursleden stellen zich herkiesbaar) en terug blikken (door afdeling- en fractieverslagen). Maar socialisten kijken het liefst vooruit. Er is immers nog zoveel werk door ons allen te verzetten.

Roel Akkerman
Voorzitter SP Afd. Samallingerland

U bent hier