h

Nog veel werk voor politici in Smallingerland (Persbericht).

6 februari 2006

Nog veel werk voor politici in Smallingerland (Persbericht).

Onder de noemer “Gemeente Raad?” heeft de SP op speelse wijze gepoogd de kloof tussen burger en politiek in kaart te brengen. Dit is gedaan door het winkelend publiek een lijst met fractievoorzitters voor te leggen met daaronder een opsomming van de in de Smallingerlandse Raad vertegenwoordigde partijen.

Smallingerland is bijzonder slecht op de hoogte van de lokale politiek zo blijkt want van de 67 ingevulde lijsten waren er slechts 2 foutloos. Het blijkt dat de plaatselijke politici nog flink aan de weg moeten timmeren om hun bekendheid op te vijzelen.
Frans Baron werd 40 keer aan de SP gekoppeld en is daarmee op afstand de meest bekende lokale politicus. Op 2 staat Wietze Lap , 29 mensen wisten dat hij GroenLinks vertegenwoordigt als fractievoorzitter. Fred de Groot werd derde, hij werd 26 keer gekoppeld aan zijn kort geleden opgerichte Smallingerlands Belang.

De grootste partij, het CDA, deed het bijzonder slecht. Slechts 14 mensen wisten Ties Zweers te noemen als fractievoorzitter van de christen democraten. Buiten het gemeentehuis is hij dus vrijwel onzichtbaar.

De totale uitslag is als volgt:
Frans Baron...............40
Wietze Lap................29
Fred de Groot............26
Nieske Ketelaar.........23
Repke Hollema .........22
Barend Potjer............22
Jan van der Wouden...15
Ties Zweers ..............14
Nel Kuindersma.........13
Fokke Klaver ............11

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Baron: 0512-510749

U bent hier