h

Bijdrage SP aan de college onderhandelingen (eerste ronde)

27 maart 2006

Bijdrage SP aan de college onderhandelingen (eerste ronde)

Omdat de PvdA de gemeenteraadsverkiezingen had gewonnen, moest deze partij het voortouw nemen in de onderhandelingen voor ene nieuw college van B & W. De PvdA had alle partijen uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst op dinsdagavond 21 maart. Hieronder de standpunten die de SP tijdens die eerset informatieronde naar voren heeft gebracht.

De verkiezingen zijn gewonnen door PvdA, ChristenUnie en SP. De burgers in onze gemeente hebben gekozen voor een socialer Smallingerland en tegen het huidige kabinetsbeleid waarin de sociale voorzieningen worden afgebroken. De behoefte van de kiezer aan een socialer Smallingerland moet tot uitdrukking komen in de collegesamenstelling. Daarom zijn wij voor een college van PvdA, ChristenUnie en SP.
Als vierde partij van Smallingerland en als één van de winnaars van deze verkiezingen willen wij graag deelnemen aan een college bestaande uit PvdA, ChristenUnie en SP.
Onze lijsttrekker Frans Baron is de wethouderskandidaat voor onze partij.

Om een Socialer Smallingerland dichterbij te brengen vinden wij het absoluut noodzakelijk dat de volgende punten worden opgenomen in het collegeprogramma.

  • 1. Wij vinden dat minstens 25 % van de nieuw te bouwen woningen moet bestaan uit sociale huur- en koopwoningen. Zolang dat niet gerealiseerd is, mag er niet gesloopt worden.
  • 2. Wij vinden het noodzakelijk dat de gemeente een zo ruimhartig mogelijk sociaal beleid voert. Daarom moeten mensen met een inkomen tot 120% van het bijstandniveau recht hebben op inkomensondersteunende maatregelen zoals bijzondere bijstand .
  • 3. Er moet voldoende geld beschikbaar blijven voor belangrijke regelingen op het gebied van zorg en sociale zekerheid, zoals de Wet Werk en Bijstand en de WMO. Daarom is het voor ons niet aanvaardbaar om in de toekomst nog meer geld te pompen in grote prestigieuze projecten zoals de Drachtster Vaart en de nieuwe parkeergarage.

Ons voorstel is dat de PvdA op korte termijn gesprekken aangaat met ChristenUnie en SP om tot een sociaal college te komen.

U bent hier