h

PvdA-wethouder wint de prijs in SP- (voorspel) spel.

25 maart 2006

PvdA-wethouder wint de prijs in SP- (voorspel) spel.

P E R S B E R I C H T
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen kon men bij de SP in Smallingerland een gokje wagen door de uitslag van de verkiezingen te voorspellen. Dinsdagmiddag 28 maart zal een SP-delegatie om 17.00 uur in de hal van het Gemeentehuis in Drachten de prijs van het Voorspel-spel uitreiken. De prijs is het boek “Hoe dan Jan?” van Karel Glastra van Loon en Kees Slager.

Ons scheidend SP-raadslid Sikke Huitema gaf nog eenmaal blijk van zijn inzicht in de Smallingerlandse politiek. Hij had van 7 partijen het aantal zetels goed geraden. Maar omdat SP'ers alleen buiten mededinging mee mochten doen gaat de prijs niet naar hem. Wel willen we deze mogelijkheid aangrijpen om Sikke nog eens extra in het zonnetje te zetten en om hem te bedanken voor zijn inzet.

Vier personen hadden van 6 partijen het aantal zetels goed geraden en uit die vier hebben we Cees Kuipers van de PvdA geloot. De heer Kuipers zal de prijs dinsdagmiddag in ontvangst nemen. Wij feliciteren de heer Kuipers van harte met zijn prijs. De SP hoopt natuurlijk dat hij wat mag opsteken van de visie van Marijnissen die in het boek verkondigd wordt. Interessant detail is natuurlijk dat Cees Kuipers als informateur op dit moment nog college-onderhandelingen voert met de SP.

Meer informatie:
Roel Akkerman
0512-532347.

U bent hier