h

SP houdt eer aan zichzelf.

29 maart 2006

SP houdt eer aan zichzelf.

PERSBERICHT.
De SP Smallingerland heeft zich teruggetrokken uit de collegeonderhandelingen. De partij voelt zich tekort gedaan door de inhoud van de “Elementen voor een collegeprogramma 2006 - 2010”, dat door de PvdA naar de partijen is gestuurd die deelnemen aan de onderhandelingen. De SP betreurt het ten zeerste dat ze deze beslissing heeft moeten nemen.

In de “Elementen” ziet zij geen handreiking in de richting van de door hen geformuleerde standpunten. Gedurende de afgelopen weken hebben de onderhandelaars van de SP diverse malen kenbaar gemaakt welke voorwaarden in ieder geval gerealiseerd dienen te worden om college deelname voor hen mogelijk te maken.

Voor de komende jaren wil de SP een socialer beleid. Minstens 25 % van de nieuw te bouwen woningen moet bestaan uit sociale huur- en koopwoningen. Mensen met een inkomen tot 120% van het bijstandniveau moeten recht hebben op inkomensondersteunende maatregelen zoals bijzondere bijstand. Er moet voldoende geld beschikbaar blijven voor belangrijke regelingen op het gebied van zorg en sociale zekerheid, zoals de Wet Werk en Bijstand en de WMO. Daarom is het voor hen niet aanvaardbaar om in de toekomst nog meer geld te pompen in grote prestigieuze projecten zoals de Drachtster Vaart en de nieuwe parkeergarage.

Deze voorwaarden zijn door de PvdA niet overgenomen. Dit is voor de SP aanleiding om zich terug te trekken. ‘Dit doet zeer”, zegt fractievoorzitter en kandidaat-wethouder Frans Baron “Maar wij kiezen liever voor een krachtige oppositie dan voor een krachteloze collegedeelname”.

Verdere informatie:
De heer Frans Baron, tel. 0512 - 510749.

U bent hier