h

SP houdt geslaagde actie in kader voedselbank (Persbericht)

10 juni 2006

SP houdt geslaagde actie in kader voedselbank (Persbericht)

Naar aanleiding van de oprichting van een voedselbank in Smallingerland hield de Socialistische Partij zaterdag 10 juni een folderactie. Deze keer niet in het centrum van Drachten zoals gebruikelijk maar op het zomerfeest van de gemeentelijke ambtenaren.

Radio Fryslãn maakte de ambtenaren er onderweg al op attent: de SP staat een actie te houden bij het zomerfeest. Een muziekkorps op de fiets, stuntmotorrijders en een clown. Dit waren enkele ingrediënten van het feest dat de gemeente Smallingerland haar ambtenaren aanbood. Bij de ingang werden ze niet alleen door gemeentesecretaris Leendert Maarleveld opgewacht, ook enkele leden van de SP hadden zich daar opgesteld om de ambtenaren er nog maar een keer op te wijzen dat er ook in Smallingerland zoiets bestaat als armoede. De folder die ze uitdeelden had een vriendelijke toon en ging in op de tegenstelling tussen eten wanneer men wil en het gedwongen afhalen van een voedselpakket omdat men net niet genoeg geld heeft om de maand mee rond te komen.
De complete raadsfractie van de SP was bij de actie aanwezig en zij zullen zeer binnenkort met een initiatiefvoorstel komen .

Desgevraagd deelt mede-initiatiefnemer van de actie Marten Bloksma mede dat de actie geslaagd is doordat men uit de monden der ambtenaren ,op een uitzondering na, alleen maar positieve reacties heeft gehoord. Een goed startpunt derhalve om het armoedeprobleem in Smallingerland op structurele wijze aan te pakken ,aldus de actievoerder.

Meer informatie:
Jos v.d. Horst
06-40548473.

U bent hier