h

Scoringsdrang

24 januari 2007

Scoringsdrang

Enkele weken geleden opende de Socialistische Partij afdeling Smallingerland een meldpunt WMO. Op dit punt kunnen gebruikers en instellingen terecht om hun klachten over de WMO te uiten. Wethouder Rozema reageerde nogal geërgerd op dit initiatief van de SP. Volgens hem zou het geen enkele meerwaarde hebben en noemde het zelfs argwanend en achterdochtig.
Gisteravond bleek tijdens behandeling van de WMO kadernota echter dat de
PvdA besloten heeft ook zo een meldpunt te openen, ze apen de SP dus na. Dit “initiatief” werd door de wethouder met belangstelling tegemoet gezien.

In de Leeuwarder Courant laat fractievoorzitter André Weitenberg blijken dat hij totaal niet weet waar hij het over heeft door te stellen dat de gemeente zelf een WMO-punt in het leven zou moeten roepen. De gemeente heeft namelijk al een dergelijk punt; het WMO loket.
Je mag toch van de fractievoorzitter van de grootste partij in de raad van Smallingerland verwachten dat hij dat weet.
Hopelijk zal de hervonden scoringsdrang van de PvdA leiden tot daadkracht in de raad zodat we kunnen gaan zorgen dat de gemeente haar regierol op een goede manier in gaat vullen zodat er op geen enkel meldpunt meer klachten binnen komen.

Drachten,

Petra Kramer en Jos v.d. Horst
Raadsleden Socialistische Partij gemeente Smallingerland

U bent hier