h

SP enquête Caparis: Uitkomst redelijk positief

31 mei 2007

SP enquête Caparis: Uitkomst redelijk positief

Onlangs hield de Socialistische Partij afdeling Smallingerland een onderzoek onder de werknemers van Caparis in Drachten. Daaruit bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden met plezier naar hun werk gingen en weinig tot geen problemen ondervonden met werkdruk en sfeer. Van de 120 uitgezette formulieren kreeg de SP er 30 ingevuld terug. Van die 30 waren er echter wel 12 respondenten om uiteenlopende redenen negatief over Caparis. Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden tussen de directie van Caparis en een delegatie van de SP. Een van de deelnemers van SP zijde Jos v.d. Horst deelt mede dat het gesprek op hem zeer positief overkwam. “ De wil is er om de klachten die er zijn weg te werken” . De deur van directeur Flip Glas staat altijd open , zo verzekerde hij de mensen van de SP.
Binnenkort legt de SP-fractie een werkbezoek af aan Caparis Drachten waarin zij zonder enige terughoudendheid van de directie alle ins en outs van het bedrijf te zien en te horen krijgt. Uitslag enquête:

Uitkomst
Meldweek Sociale Werkvoorzieningbedrijf Caparis Drachten.
Van 14 t/m 16 mei 2007.

Aantal formulieren uitgezet: 120
Aantal reacties schriftelijk: 30

  • Ik ga graag naar mijn werk en dat is altijd zo geweest zonder problemen met leidinggevenden of de bedrijfsarts:
    15 respondenten
  • Ik ga graag naar mijn werk, heb geen problemen met de bedrijfsarts/leidinggevenden maar vond het vroeger beter omdat de regels strenger geworden zijn (1),er meer druk om me heen is(1) en gezondheid(1).
    3 respondenten
  • Ik ga wisselend graag of niet graag naar mijn werk,het was vroeger beter en ik heb problemen met de leiding ,zonder onderbouwing
    4 respondenten
  • Ik ga met weinig tot geen plezier naar mijn werk ,het was vroeger beter en heb weinig tot geen problemen met leidinggevenden. Mijn klachten hebben betrekking op slechte werksfeer en de werkdruk
    7 respondenten
  • Ik ga niet met plezier naar mijn werk ,dat is nooit zo geweest en heb zware problemen met de leiding. Mijn klachten lopen uiteen van pesterij tot intimidatie en ik heb het idee dat de SW’er achtergesteld wordt bij de ambtenaar.
    1 respondent
  • Michiel Schrier
    Jos v.d. Horst
    SP Smallingerland
    Contact: 06-40548473

    De anonimiteit van de deelnemers is gewaarborgd . Enquêteformulieren worden niet aangeboden ter publicatie

    U bent hier