h

SP Smallingerland stelt vragen over afvaloven

21 mei 2007

SP Smallingerland stelt vragen over afvaloven

Persbericht . Ondanks dat de gemeente Smallingerland geen huisvuil meer levert aan de Afvalsturing Friesland is zij nog wel steeds aandeelhouder. De SP Smallingerland wil graag van het college horen hoe zij hun stem gaan gebruiken bij de aandeelhoudersvergadering op 25 mei. Een kleine drie weken geleden zijn hier schriftelijke vragen over gesteld door raadslid Michiel Schrier. Tot op heden heeft men nog niet geantwoord.

De SP Smallingerland maakt zich net als raadsleden in andere gemeenten zorgen over met name de koppeling aan de zoutwinning en die hieruit voortvloeiende bodemdaling en de milieueffecten die de afvaloven met zich mee brengt. Alhoewel het college zich niet aan het oordeel van de raad hoeft te houden had de SP graag gezien dat het college advies bij de raad had ingewonnen.

De schriftelijke op 30 april 2007 gestelde vragen:
Gericht aan: Het college
Betreft: Aandeelhoudersvergadering Afvalsturing Friesland NV (AF)
Inleiding: De AF neemt in de aandeelhoudersvergadering van 25 mei 2007 een beslissing omtrent de bouw van een ReststoffenEnergieCentrale (REC). Sinds het raadsbesluit om de verwerking van afval onder te brengen in Alkmaar is de gemeente geen contractpartij meer van de Afvalsturing Friesland NV. Aangezien de gemeente Smallingerland wel nog steeds aandeelhouder is van Afvalsturing Friesland NV hebben wij de volgende vragen:

  • 1.Gaat de gemeente naar de aandeelhoudersvergadering van de AF op 25 mei 2007?
  • 2. Zo ja, hoe gaat de gemeente om met haar stemrecht als aandeelhouder van de AF en waarom is men tot deze keuze gekomen?
  • 3. Zo nee, waarom is men tot deze beslissing gekomen?
  • 4. Vindt het college dat de gemeenteraad nog geraadpleegd moet worden om een standpunt in te nemen over de bouw van de REC?
  • 5. Zo nee, waarom dan niet?
  • Namens de fractie van de Socialistische Partij
    Michiel Schrier
    06-12631625

    U bent hier