h

SP stelt nogmaals vragen over het Thalenpark n.a.v. tegenstrijdige berichten in de Media.

16 juli 2007

SP stelt nogmaals vragen over het Thalenpark n.a.v. tegenstrijdige berichten in de Media.

Persbericht . De raadsfractie van de Socialistische Partij heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van Smallingerland n.a.v. de reportage in “Hart van Nederland” over de mogelijke vestiging van een noodwinkel van de Albert Heyn in het Thalenpark te Drachten.
In deze uitzending schetste de heer Zeeman, een van de omwonenden, precies waar de winkel kwam te staan en hoe de toegangswegen kwamen te liggen. Hij baseerde zich daarbij op tekeningen die hij tijdens de informatieavond over de renovatie van het Raadhuisplein heeft kunnen inzien. In de zelfde uitzending beweert het college bij monde van wethouder Cees Kuipers dat er geen plannen en tekeningen zijn.

Volgens Jos v.d. Horst van de SP, die nauw samenwerkt met de actiegroep die wil voorkomen dat er een supermarkt in het park komt, komt het de duidelijkheid ook niet ten goede dat diverse voorlichters elkaar tegenspreken in de media. Zo wordt er aan de ene kant gesproken over dat er zeker weten 1 boom sneuvelt terwijl iemand anders dan weer zegt dat er “waarschijnlijk “ 1 boom gekapt moet worden. Ook zegt de een dat er niet bebouwd gaat worden en alles groen blijft terwijl de ander het dan weer heeft over dat alle opties nog mogelijk zijn.
Eerder stelde de SP in de raadsvergadering van 3 juli al vragen over dit onderwerp aan het college.

In diverse media (Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant en SBS 6) vernemen wij dat het college wel wil praten over alternatieven voor het vestigen van een noodwinkel van Albert Heyn in het Thalenpark.

  • 1. Kan het college aangeven op welke termijn zij wil praten over eventuele alternatieven?
  • 2. Kan het college aangeven of zij zelf alternatieven heeft en welke dit dan zijn? In antwoord op mijn vragen van 3 juli j.l kreeg ik te horen dat het Thalenpark de enige optie was voor de vestiging van de noodwinkel van Albert Heyn.
  • 3. Is het college ook opgevallen dat de voorlichters elkaar tegenspreken in de kranten? De een beweert ten stelligste dat er maar 1 boom omgaat terwijl de ander zegt dat er waarschijnlijk maar 1 boom sneuvelt. Ook zegt de een dat er geen bebouwing komt en alles groen blijft terwijl de ander dan weer zegt :”alles staat open” m.a.w. er kan ook bebouwing komen. Vindt het college samen met de fractie van de SP dat dit de duidelijkheid niet ten goede komt?
  • 4. Waarom ontkent het college bij SBS 6 dat er geen plannen en tekeningen zijn terwijl de bewoners die op de informatieavond waren die wel gezien hebben en voor de televisie uitgebreid de situatie konden schetsen.

Meer informatie:
Jos v.d. Horst
06-40548473

U bent hier