h

Leden SP vragen Petra Kramer raadszetel op te geven.

25 oktober 2007

Leden SP vragen Petra Kramer raadszetel op te geven.

PERSBERICHT . Vanavond hebben de leden van de SP-afdeling Smallingerland unaniem besloten Petra Kramer te vragen haar raadszetel aan de SP ter beschikking te stellen. Kramer werd afgelopen maandag de fractie uitgezet nadat was gebleken dat samenwerking binnen de fractie onmogelijk werd gemaakt door het gedrag van Kramer.

Fractievoorzitter Jos van der Horst: ‘We betreuren het ten zeerste dat we door Kramer gedwongen werden de leden te vragen te beslissen haar zetel ter beschikking te stellen. Liever hadden we de kwestie met Petra zelf op een voor beide partijen bevredigende wijze opgelost’.

Van der Horst gaat ervan uit dat Kramer haar zetel ter beschikking zal stellen: ‘Net zoals alle andere raadsleden van de SP heeft zij vóór de raadsverkiezingen een verklaring getekend dat ze de zetel ter beschikking zal stellen wanneer de ledenvergadering van de afdeling daar om vraagt. Ik ga er van uit dat zij de beslissing van de leden zal respecteren. Onze kiezers hebben immers niet op haar persoonlijk gestemd, maar op de SP’.

U bent hier