h

Eigen risico minima wordt volledig gecompenseerd.

5 december 2007

Eigen risico minima wordt volledig gecompenseerd.

De gemeente Smallingerland betaalt het eigen risico van de ziektekostenverzekering voor minima(tot 110 % van het bijstandsniveau).
Deze toezegging kreeg de fractie van de SP dinsdag 4 december van wethouder Kuipers.

“ Het is een ingewikkelde berekening, maar de 150,= eigen risico wordt volledig gecompenseerd” zo zei hij. Binnenkort wordt er door de wethouder een voorstel naar de raad gestuurd.
“ Het is een hele geruststelling dat in ieder geval in Smallingerland de mensen met een minimuminkomen niet meer de zorg hebben hoe ze dat niet onaanzienlijke bedrag ook nog eens op moeten hoesten als ze voor onverwachte ziektekosten komen te staan” aldus fractievoorzitter Jos v.d. Horst.
Het ziektekostenstelsel verandert in 2008 op een aantal punten. Eén van die ontwikkelingen is de invoering van een verplicht eigen risico van € 150,- per jaar. Dit betekent dat met ingang van 1 januari 2008 de no-claim regeling niet meer geldt. Mensen met meerjarige onvermijdelijke kosten, door bijvoorbeeld chronische ziekte of handicap, worden financieel gecompenseerd. Voor mensen met een bijstandsuitkering of die op een andere manier van een minimuminkomen moeten rondkomen, is dit verplichte eigen risico een behoorlijke hap in hun budget. Over het algemeen kunnen mensen met bovenstaande inkomens moeilijk, zo niet onmogelijk hiervoor geld opzij te zetten.

Meer informatie:
Jos v.d. Horst
06-40548473

U bent hier