h

Jan Marijnissen stopt ermee

17 juni 2008

Jan Marijnissen stopt ermee

Onverwacht nam Jan Marijnissen op dinsdag 17 juni afscheid als fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. Lees hier het commentaar van afdelingsvoorzitter Jos v.d. Horst.

Toen ik vanmiddag vanuit mijn werk naar huis reed hoorde ik op de radio dat Jan Marijnissen er mee ging stoppen. Ik was met stomheid geslagen want ik had dit totaal niet zien aankomen. Zoals iedereen in de partij en daarbuiten was ik is er van overtuigd dat de SP en Jan Marijnissen een twee-eenheid was en dat daar nooit een einde aan zou komen.De kritiek die op zijn persoon soms neerdaalde omdat hij teveel in eigen hand zou houden schoof ik ,en velen met mij ,terzijde met het argument dat hij het goed deed voor ons en de mensen in Nederland. Zijn idealisme en doorzettingsvermogen heeft echter ook een keerzijde. Op een gegeven moment wreken de 80 urige werkweken zich en moet je de handdoek werpen en voor je eigen gezondheid kiezen. Wat Jan van zich zichzelf vraagt eist hij ook van anderen. Wie het “Geheim van Oss” van Kees Slager heeft gelezen weet dat hij en zijn kameraden van het eerste uur door taaie volharding de mensen achter zich wisten te krijgen in de straten van Oss. Avond aan avond werd er gefolderd en actie gevoerd. Dat tempo van werken is hij eigenlijk steeds blijven volhouden.
Dat Jan vandaag de moed heeft opgebracht om de knoop definitief door te hakken valt hem te prijzen. Het is niet gemakkelijk om je zo kwetsbaar op te stellen en voor deze keer eens niet te kiezen voor de SP maar voor je zelf.
Heeft de partij nu een probleem? Ongetwijfeld zullen de eerste maanden een dalende lijn in de peilingen laten zien. Ik ben er echter van overtuigd dat er genoeg capabele mensen in onze Tweede Kamerfractie zitten die in aanmerking komen om hem op te volgen. In mijn ogen zijn Agnes Kant en Jan de Wit goede opvolgers. Met name Agnes Kant moet in staat zijn de SP goed op de politieke kaart te zetten en te houden.
Geen LPF-taferelen dus bij de SP ,we zijn een goed georganiseerde club met de juiste mensen op de juiste plaats!

17-6-2008,
Jos v.d. Horst

U bent hier