h

Fractie SP boycot raadsvergadering Smallingerland

30 september 2008

Fractie SP boycot raadsvergadering Smallingerland

De fractieleden van de Socialistische Partij in Smallingerland zijn afgelopen dinsdag niet op de zitting van de raad verschenen. Dit gebeurde uit protest tegen alsmaar opschuiven van onderwerpen naar latere data. “Het lijkt wel of het zomerreces nog steeds voortduurt” aldus fractievoorzitter Jos v.d. Horst.

De vergadering zal waarschijnlijk niet langer dan een half uur in beslag nemen. Het enige punt waarover beslist moet worden is dat 2 leden van de raad van commissie mogen wisselen.
Onlangs heeft het college gemeend om een nieuwe planning uit te geven waarop de punten nog verder vooruit worden geschoven.

De fractie heeft de volgende verklaring naar de raad gezonden:

”De fractie van de SP heeft er zo langzamerhand genoeg van dat zij voor deze kleine agenda’s op moet draven. Daarom moet de raad van Smallingerland het vanavond zonder ons doen. Niet dat u daar nu wakker van moet liggen maar wij willen hiermee een signaal afgeven omdat het al een tijdje nergens meer over gaat . Wij kunnen onze tijd beter gebruiken. Ook de bijeenkomst van het Presidium laten we aan ons voorbij gaan. Het lijkt wel of deze bijeenkomst belangrijker is dan de raadsvergadering. U weet dat wij altijd consequent zijn in het bezoeken van de raads, commissie en zelfs Presidiumvergaderingen maar dit is voor ons de druppel”.

Meer informatie.
Jos v.d. Horst
06-40548473.

U bent hier