h

Roder dan ROOD: De jeugd heeft de toekomst

28 november 2008

Roder dan ROOD: De jeugd heeft de toekomst

De SP is een partij die wat vaker op de straten en in de buurten is te vinden dan menig ander partij. Voor de SP in Smallingerland staan hiervoor enkele leden graag klaar. Vaak is dit een gemêleerd gezelschap met wisselende samenstelling: bestuursleden, raads en commisie leden en actieve leden trekken er, soms samen met landelijke kopstukken, regelmatig op uit op uit om de mening van ‘de burger’ te horen.

Afgelopen woensdag was het voor enkele van deze leden wat vroeger dan normaal. Zo ook voor de ROOD-voorzitter Gijs Houtbeckers, die vanaf Groningen in alle vroegte naar Drachten afreisde om ons te ondersteunen bij de landelijke actie van de SP, om jongeren meer bij de SP en te betrekken.
Deze campagne, gestart door onze jeugd organisatie ROOD dient om jongeren te betrekken bij het verwerven van een socialistische maatschappij in Nederland. Een maatschappij waarin op een menswaardige manier, op een gelijkwaardige basis solidair met elkaar wordt omgegaan. Met deze actie groeit de bekendheid van de Socialistische Partij onder jongeren. En natuurlijk was het de bedoeling om aan jongeren die zich aangetrokken voelen tot de SP de verschillende mogelijkheden te laten zien waarbinnen ze actief zouden kunnen zijn.
Om zoveel mogelijk jeugd te treffen werd de actie gehouden om 7:30 op de fietspaden, fietsenstallingen en bushaltes bij het scholen complex aan de Splitting.
Op het ROC de Friese Poort en het Liudger komen zeer veel leerlingen hun lessen volgen.
Nog vóór de bel van het eerste lesuur werden een kleine duizend flyers uitgedeeld aan de langskomende scholieren. Helaas was de timing niet zo geschikt om een goed gesprek aan te gaan met de passerende jeugd, want een inhoudelijke babbel met de passerende scholieren was vaak niet mogelijk, omdat de meesten graag voordat de bel gaat in de klas wilden zitten.
Een veel gehoorde opmerking was: ‘Maar wij zijn nog niet stem gerechtigd’, maar dit is natuurlijk geen reden om niet politiek actief te zijn, of lid te zijn van een politieke partij. De jeugd heeft de toekomst!
Een deel van de flyers werd uitgereikt aan voorbij flitsende fietsers. Dat niet alle leerlingen wild enthousiast waren over het lid worden van een politieke partij bleek doordat er toch een klein aantal flyers op de straat belandden, welke natuurlijk weer opgeruimd werden door de folderende SP-leden.
Rond 8:30 droogde de stroom scholieren op . Twee laat komende scholieren riepen nog een compliment na: ‘ De SP is echt wel een coole partij! Zij waren de enige die de stakende leraren vorige week steunden’. Dit werd een mooie afsluiting van deze jongerenactie gevonden waarop iedereen naar werk of huis toog.

Door Ramon Vos

U bent hier