h

SP Smallingerland komt met initiatief gemeentelijke wietteelt.

30 november 2008

SP Smallingerland komt met initiatief gemeentelijke wietteelt.

De fractie van de SP in Smallingerland wil dat de gemeente zich concreet voorbereid op het toestaan van het gereguleerd kweken van wiet. Hiertoe moet een project worden opgezet dat zoveel mogelijk aspecten van gereguleerde wietteelt meeneemt.

Een initiatiefvoorstel van deze strekking is woensdag ingediend bij de griffier van de gemeente Smallingerland. “ Nu de burgemeester met het pleidooi komt om de teelt van wiet legaal te krijgen, moet er ook maar een concreet voorstel gedaan worden, de tijd is er nu rijp voor” aldus fractievoorzitter Jos v.d. Horst.
De SP vindt het een vreemde situatie dat verkopen van wiet in coffeeshops gedoogd wordt en dat de aanlevering aan diezelfde shop niet gedoogd wordt. Om de criminaliteit uit de wietkwekerijen te halen is er maar 1 oplossing: legaliseren.
“Als de teelt dan bovendien ook nog in gemeentelijke handen komt is dat een garantie dat zij uit criminele handen blijft” is de mening van de SP fractie.
Het initiatiefvoorstel wordt maandag aangeboden aan de agendacommissie van de gemeenteraad. De behandeling vindt dan plaats in de commissie vergadering van 16 december.

Meer informatie.
Jos v.d. Horst
06-40548473.

http://jossp.punt.nl/?id=443617&r=1&tbl_archief=&

U bent hier