h

Wietteeltplan van SP omarmt door raad Smallingerland

17 december 2008

Wietteeltplan van SP omarmt door raad Smallingerland

Het initiatiefvoorstel van de Socialistische Partij in Smallingerland voorbereidingen te treffen om gereguleerde wietteelt mogelijk te maken gaat een meerderheid halen in de raadsvergadering van 6 januari 2009. Dinsdagavond boog de commissie Algemene Zaken zich over het voorstel en oordeelde in meerderheid positief.

Fractievoorzitter Jos v.d. Horst was uitermate tevreden. “ Alleen het CDA en Gemeentebelangen hebben aangegeven niets in het voorstel te zien” “ De rest van de partijen met de PvdA voorop waren of positief ,of stonden er niet onwelwillend tegenover”.
“Hoewel de kamer nog moet beslissen of het gedoogbeleid ook gaat gelden voor de achterdeur van de coffeeshop, is dit een mijlpaal voor een gemeente als Smallingerland. Smallingerland is geen grensgemeente zoals Eindhoven en Maastricht waar in de media de meeste aandacht naar uitgaat, maar heeft wel haar eigen problematiek wat betreft de illegale teelt. Het voorstel voorziet er ook in dat de burgemeester een sterke lobby naar Den Haag moet voeren om de teelt legaal te krijgen. Pas dan kan de gemeentelijke of door de gemeente gestuurde wietteelt een aanvang nemen. In dit voorstel wordt de gemeente aan het werk gezet om daarvoor alvast de voorbereidingen te treffen. “

Nadere informatie:
Jos v.d. Horst
06-40548473

U bent hier