h

Another year over…

2 januari 2009

Another year over…

En weer is er een jaar voorbij. De tijd tikt onverbiddelijk door en op dit speciale moment , de nacht van 31 december op 1 januari, geven we daar wat aandacht aan. Voor mij stond het afgelopen jaar in het teken van de altijddurende wedloop om werk, gemeenteraad, partij en gezin in evenwicht te houden. Dat lukt niet altijd goed maar tot nog toe heb ik het volgehouden en hoewel de deadlines soms op het nippertje gehaald worden voel ik mij als een vis in het water. Af en toe fluit mijn vrouw mij op gepaste wijze terug en weet ik weer wat belangrijk is op dat ogenblik. Mijn persoonlijke inzet voor een beter Nederland kan alleen maar op het niveau van 100% renderen, alles wat daar onder ligt werkt voor mij niet.

De SP is in de gemeente Smallingerland een luis in de pels van het college. We zijn echter een kleine oppositiepartij en moeten dus ook wel eens de hulp zoeken van grotere partijen om in ieder geval een gedeelte van onze zaken gedaan te krijgen.
Daar is niet iedereen het binnen onze partij mee eens. Zo moeten we soms noodgedwongen met de PvdA samenwerken om bijvoorbeeld het minimabeleid in onze gemeente naar een nog hoger peil te tillen. Maar eigenlijk geldt dat voor alle partijen. Als er iets met elkaar bereikt kan worden op het gebied van gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit moet er geen enkele partij uitgesloten worden die samen met ons het doel kan bereiken.
Meningen kunnen veranderen, zeker in de politiek. Je zou kunnen zeggen dat 2008 toch wel het jaar is geweest van de waarheid. De waarheid dat het harde kapitalisme en de vermarkting van de laatste jaren is achterhaald. Dat de graaiers het voor elkaar gekregen hebben de hele economie naar de gallemiezen te helpen en daar ook nog voor beloond worden ook. Nu gaan ineens andere partijen ook roepen dat de markt een veel te grote rol heeft gehad de afgelopen jaren . Ook wordt er door overheden weer nagedacht over de schaal van het onderwijs en van de ouderenzorg. De SP roept dit al sinds jaar en dag.
Uit bovenstaande blijkt dat als je consequent bij je uitgangspunten blijft en je blijft verzetten tegen de uitbuiting van de markt je op den duur navolgers krijgt. Dat betekent soms dat anderen met de glorie gaan lopen. Het zij zo.
Dat de SP fractie in de raad van Smallingerland zich goed van haar democratische taken kwijt, laat een recent onderzoek zien. Van de afgelopen 4 jaar heeft de SP fractie de meeste vragen, moties en amendementen ingediend.

Namens bestuur en (steun) fractie wens ik jullie allen een heel gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Jos v.d. Horst
voorzitter

U bent hier