h

Plan van aanpak Smallingerland eenzijdig.

3 maart 2009

Plan van aanpak Smallingerland eenzijdig.

Het plan van de gemeente Smallingerland om de financiële crisis aan te pakken is eenzijdig en zou ook gericht moeten zijn op het opvangen van de financiële effecten van zijn inwoners. Deze mening is de fractie van de SP toegedaan.

“ Er zitten best wel goede stimulerende maatregelen bij die bij kunnen dragen aan het opkrikken van de plaatselijke economie” zegt fractievoorzitter Jos v.d. Horst. “ Hoewel we bij sommige projecten onze vraagtekens hebben”.
De SP fractie vindt dat er echter aan een aantal zaken voorbij wordt gegaan. Zo zijn een aantal huizenbezitters met een AOW uitkering behoorlijk in de problemen gekomen. Zij komen namelijk niet in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen, bijzondere bijstand en andere regelingen. Zo zou verruiming van de mogelijkheden tot kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, ook voor ondernemers, een optie kunnen zijn. Zo rekent Smallingerland de overwaarde van huizen mee. Deze regel zou er ook, misschien tijdelijk, af kunnen. Vooral mensen met een AOW-uitkering hebben hier hinder van want een hypotheek op de overwaarde kunnen ze niet krijgen en bakstenen kun je nu eenmaal niet eten.
“De gemeente zoekt haar oplossingen meer in het vervroegd investeren in projecten dan dat men oplossingen zoekt voor mensen die, ondanks inspanningen van de gemeente, toch aan de zijlijn komen te staan” aldus Jos v.d. Horst. “ Om de economie draaiende te houden is het zaak om zoveel mogelijk mensen binnen boord te houden die daaraan kunnen bijdragen”.

Meer informatie.
Jos v.d. Horst
06-40548473

U bent hier