h

SP: Gemeente Smallingerland geeft niet thuis.

10 juni 2009

SP: Gemeente Smallingerland geeft niet thuis.

Op dinsdag 9 juni 2009 was er door de Wijkraad de Drait in Drachten een voorlichtingsavond georganiseerd over de verkeerssituatie in de Drait en rondom de Brede School. Natuurlijk was er een afvaardiging van de SP aanwezig. Veel (oudere) mensen die boven de brede school wonen hebben een onveilig gevoel wanneer ze over het plein rondom de school lopen. Fietsers en scooters ‘scheuren’ langs alle kanten om hen heen. Tevens geven veel ouders van kinderen aan onveilige situaties te zien wanneer ze hun kinderen naar de school brengen of ophalen.

De sprekers op deze avond hadden moeten zijn: De wijk politie, De Wijkraad, Veilig Verkeer Nederland en vertegenwoordigers van de gemeente Smallingerland.

“Ik vond het een knap staaltje dat de wijkraad, die dit alles organiseerde, het gelukt was om iedereen die betrokken is bij de inrichting van de wijk tegelijkertijd bij elkaar te hebben” zegt raadscommissielid Ramon Vos van de SP . “Eindelijk kon men eens met alle betrokkenen in gesprek, en konden er wellicht spijkers met koppen geslagen worden”. Er wordt al veel gepraat over het hoge voorzieningsniveau in de wijk (winkelcentrum, bredeschool), waardoor er een verkeers aantrekkende werking is met alle problemen van dien: te hard rijden, parkeeroverlast, fietsen die overal staan en daarnaast zijn er problemen op het‘ Shared Space plein rondom de school en het winkelcentrum. De bijeenkomst werd dan ook zeer goed bezocht, er moesten overal stoelen vandaan gehaald worden om geïnteresseerden te kunnen laten zitten.

Hoewel de agenda al lang bekend was en er duidelijke afspraken gemaakt waren tussen de betrokkenen, gaf de gemeente Smallingerland om 16.30 te kennen dat de twee ambtenaren die zouden spreken op deze avond niet meer zouden komen. Een duidelijke opgave van redenen werd er niet gegeven, wel werd gezegd dat de gemeente nog niet alle plannen klaar had voor de wijk.

“Wat een schaamteloze actie van de gemeente. Hoe hebben ze de wijkraad zo voor schut kunnen zetten. En waarom hebben ze deze gouden kans niet gegrepen? Onze gemeente staat toch op goede voet met haar burgers? Dit gaan wij als SP nog eens haarfijn uitpluizen.” Aldus Ramon Vos die de teleurstelling van de aanwezigen verwoordt.

Gelukkig wist de wijkraad de avond een beetje te redden met de sprekers die wel kwamen opdagen en met een ‘stand in’ spreker van Slachtoffer Hulp Nederland. Al met al toch nog een interessante avond. En wat opviel: er zijn genoeg burgers die met de gemeente willen meedenken over problemen en oplossingen in de buurt.

Voor nadere informatie:
Ramon Vos tel: 06-22450020

U bent hier