h

Gelukkig,nieuwjaar!

29 december 2009

Gelukkig,nieuwjaar!

Op 1 januari 2010 houdt de gemeente Smallingerland haar nieuwjaarsreceptie. Voor de derde keer op rij voor alle burgers in de Lawei. Traditioneel zal de burgemeester terugblikken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en een positieve kijk op de toekomst geven. Het liefst wordt er dan ook iets nieuws gelanceerd. Helaas is het zo dat wat er de afgelopen tijd aangevangen is er maar weinig is wat tot een goed een eind gebracht is.

We krijgen weer geen spoor. De Drachtstervaart ligt er nog steeds niet. Het Raadhuisplein is nog steeds niet uitgegraven. Er is nog steeds geen daklozenopvang . De cultuurclustering is niet te betalen en het Polderhoofdkanaal wil maar niet open. Dusdanige tegenspoed dat men zich af zou moeten vragen is er eigenlijk wel iets te vieren? Voeg daar nog eens bij dat ons college wel heel gemakkelijk met crisisplannen kwam, waarvan ook nog niets is uitgevoerd.

Op 1 januari gaan we gelukkig een nieuw jaar in. Een jaar waarin we verkiezingen hebben. Een jaar waarin de partijen die het al eeuwig voor het zeggen hebben in Smallingerland afgerekend zullen worden op hun arrogante gedrag van de afgelopen jaren.

De eerste dag van het jaar staat in het teken van de traditionele nieuwjaarsduiken. De Christen Unie duikt in het Polderhoofdkanaal bij het Damshus in Nij Beets. Ik hoop dat het daar diep genoeg is zodat ze hun hoofd niet stoten. De enige echte(?) arbeiderskandidaat gaat de plomp in aan het Kyriat Onoplein. Ben benieuwd wat ie gaat roepen als ie eenmaal te water is. Misschien zoiets als:”Help de PvdA verzuipt!” Kortom iedereen weet van gekkigheid niet wat ie moet doen om aandacht te vragen.

En de burger? Die mag opdraven op het feestje van ons college waar al geen kaarten meer beschikbaar voor zijn.

Jos v.d. Horst

U bent hier