h

Jij, Ik, Wij : SP!

17 januari 2010

Jij, Ik, Wij : SP!

Vrijdag 15 januari trapte de SP afdeling Smallingerland de campagne voor de gemeenteraadverkiezingen af. Dat deed de fractie in de wijk de Trisken. SP fractie in de wijk De TriskenDaar waar andere partijen elders in den lande de nationale leiders het woord lieten voeren en zelfs met bloemen bij de deuren langs liet gaan deed de SP het op de gebruikelijke wijze.

Men is bij de socialisten gewend om geregeld de wijken in te gaan. Daar hoor je wat er werkelijk leeft onder de mensen. Een afvaardiging van de wijkraad was ook aanwezig bij dit bezoek. Buurthuis de Skammel is door het opheffen van de jeugdsoos op vrijdag gesloten. Dus vond het overleg in de vrieskou plaats. Dat weerhield de mensen van de wijkraad er niet van om enige zaken die spelen in hun wijk onder de aandacht te brengen. Zo kwam o.a. aan de orde:
- Het sociaal rijgedrag van de chauffeurs van Q Buzz.
- De verloedering van de Melkkelder
- Opstapeling van grofvuil en te kleine containers die nog steeds niet ondergronds zijn.
- De slechte ontsluiting van de wijk
- Sluiting van de Spar
- Sluiting van de jeugdsoos op vrijdagavond
- Bereikbaarheid en zichtbaarheid van de wijkagent en SVS.
Al met al is er zorg over de leefbaarheid en veiligheid van de wijk. Het kan altijd nog slechter maar de afvaardiging van de wijkraad maakt zich ernstige zorgen over de toekomst. Er werd door de fractie toegezegd aan te schuiven bij de open avond van de wijkraad op 16 februari a.s. Na het gesprek met de wijkraad vertrok het gezelschap SP’ers de wijk in en belde bij diverse woningen rondom het gebied van de Melkkelder aan.
Veel mensen berusten in het feit dat er overlast is en vinden het dan geen probleem. Het hoort bij de wijk en dan moet je maar ergens anders gaan wonen. Verschillende mensen hebben zelfs eerst in de flatjes gewoond en zijn daarna verhuist naar een woning tegenover de flats.
“Je hoeft niet bang te zijn voor de jongeren. Ze doen niks”.
Heel jammer is wel dat de jeugdsoos niet meer open is. Een meisje ging hier vaak heen, maar haar moeder laat haar liever niet alleen naar de soos in het Slingepark (Place 2B) gaan.
Vooral voor ouderen is het vertrek van de Spar een gemis. De nieuwe verswinkel is nogal duur vindt men. Kan waarschijnlijk ook niet anders.
Een moeder maakte zich wel zorgen over de rommel bij de peuterspeelzaal, haar dochter mag hier volgende week heen.

Met de verzamelde informatie gaat de fractie aan de slag met gemeente en instanties om zaken beter te krijgen. Er zijn op de site van DWJM al diverse reacties binnengekomen en ook deze suggesties worden meegenomen in de analyse.

Ten slotte nog even dit: tijdens onze rondgang reed een busje van een landelijke keten van stomerijen voorbij waaruit de kreet klonk: Geert Wilders Rules! Tja: Zijn we er dan eindelijk achter wie zijn beweging financiert?

Jos van der Horst

U bent hier