h

Nu Basta: Stop de ontzieling in de zorg.

3 januari 2010

Nu Basta: Stop de ontzieling in de zorg.

Op maandag 7 september 2009 organiseerde de SP samen met de actiegroep Nu Basta een succesvolle avond van onze zorg. Een van de sprekers was ons kamerlid Renske Leyten. Bij deze protestavond is het niet gebleven. De dames van Nu Basta, allen werkzaam in de Zorg gaan door. Zij hebben inmiddels aansluiting gevonden bij de actiegroep Zorgcrisis en samen gaan zij de ontzieling in de zorg te lijf.

Weg met de onnodige registraties en het overbodige papierwerk was op die zevende september een veelgehoorde kreet. De aanwezige verplegenden maar ook de mensen die van hen afhankelijk zijn ("de clienten") waren het er allemaal over eens. Het moet anders, de marktwerking moet uit de zorg. De ziel moet weer terug. De acties gaan door en je kunt de petitie tekenen of een handtekeningenlijst downloaden vanaf deze site.Deze kun je dan op je werkplek neerleggen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen tekenen.
Ook kun je naar de site van Nu Basta gaan en je laten overtuigen door de noodzaak om actie te voeren.
Op 12 mei, noteer deze datum vast in je agenda, vindt er een landelijke actie voor een menselijk zorg plaats. Waar die wordt gehouden wordt nog bekendgemaakt.
Blijf niet zitten, kom in actie!

Jos v.d. Horst

NuBasta homepage
petitie Nu Basta
Te printen handtekeningenlijst

U bent hier