h

Smallingerlanders voelen weinig voor fusie.

16 februari 2010

Smallingerlanders voelen weinig voor fusie.

Aan de verkiezingskraam van de SP in het centrum van Drachten kon afgelopen zaterdag een enquête ingevuld worden. De vragen luidden als volgt: Vindt u dat Smallingerland een fusie moet aangaan met Heerenveen? En wie zou over deze fusie het laatste woord moeten hebben, de politiek of de burger?

Ondanks de kou reageerden toch 35 mensen op het verzoek van de SP campagners om de enquête in te vullen. Slechts 1 persoon was voor een fusie en had voldoende vertrouwen in de politiek om te beslissen over dit belangrijke thema. De rest was tegen en wilde bovendien zelf beslissen over het samengaan van beide gemeenten.
Volgende week zaterdag zal deze enquête een vervolg krijgen. Tevens merkten de SP ers op dat veel mensen zich zorgen maken over de toekomst. “De crisis heeft er flink ingehakt en het is nu zaak om de voorzieningen in Smallingerland veilig te stellen” zegt lijsttrekker Jos v.d. Horst . “ Het college heeft de afgelopen jaren veel geld uit kunnen geven aan prestigieuze projecten, die tijd is definitief voorbij”. “ Terug naar de realiteit” zegt v.d. Horst.”Het rijk gaat de komende tijd bezuinigen op het gemeentefonds, daar kun je staat op maken” “ Er is dus geen geld voor het spoor en ook de cultuurclustering zal heroverwogen moeten worden”
De kraam van de SP staat alle zaterdagen van februari onder het carillon in het centrum van Drachten.

U bent hier