h

Het vuur van 2011!

2 januari 2011

Het vuur van 2011!

De Nieuwjaarsboodschap van Jos van der Horst kunt u hier onder lezen.Jos is voorzitter van de afdeling Smallingerland, tevens is hij lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart 2011.

In een vloek en een scheet is het jaar 2010 omgevlogen. Net als iedereen heb ook ik de behoefte om even terug te kijken. Het jaar 2010 was een jaar waarin er weer veel gebeurd is in Nederland en op een kleinere schaal onze eigen gemeente en leefomgeving. De verkiezingen in onze gemeente in maart brachten de SP verlies. Een zetel minder in de raad van Smallingerland. Niet dat we dat direct voelen, één zetel was ons al ontstolen in 2007. Dus lang plezier hebben we niet gehad van die zetel maar toch verlies. Bij de Kamerverkiezingen ging het daarna al een stuk beter hoewel we ook daar 10 zetels kwijtraakten. Tussen de twee verkiezingen raakten we ook Agnes kwijt. Met Emile lijken we de juiste koers weer te pakken hebben gekregen. Bij de collegeonderhandelingen konden we geen potten breken. Ondanks enkele sterke punten in ons programma werden we al na de eerste onderhandelingsronde bedankt door de PvdA. Dat zij kozen om met de VVD te regeren spreekt boekdelen als we het hebben over de koers van die partij.

Op het actiegebied hebben we wel degelijk ons steentje bij gedragen. Ik noem als voorbeeld de actie die we samen met Kamerlid Paulus Jansen hebben gevoerd om enkele alleenstaande moeders aan een woning in Drachten te helpen. Dat de actie niet succesvol was is jammer, de mensen zijn in ieder geval in een andere gemeente gehuisvest, maar we hebben wel aan kunnen tonen dat er wel degelijk woningnood is in Smallingerland. Een tweede voorbeeld is de actie die we gevoerd hebben voor de SW-medewerkers van Caparis die het slachtoffer dreigen te worden van de bezuinigingen van het kabinet Rutte. Maar liefst veertig mensen uit onze afdeling gingen in november mee met de bus naar Den Bosch om actie te voeren, geweldig!

Het jaar 2011 brengt ons andermaal verkiezingen. Ditmaal moeten we op 2 maart naar de stembus voor de Provinciale Staten. Van deze verkiezingen hangt heel wat af. De kiezer kan de huidige regering laten merken wat hij/zij vindt van het knetterrechtse beleid. Wij SP ers kunnen het onmogelijk goed vinden dat rechts de gehele sociale zekerheid de soep in draait. Ons land wordt in tweeën gespleten door dit beleid en alleen een sterke SP kan er voor zorgen dat dit niet gebeurd. Met of zonder samenwerking op links. Daarom zijn de verkiezingen van 2 maart 2011 super belangrijk!

Ik sluit mij aan bij de Nieuwjaarscolumn van Emile op de landelijke site. Hij stelt daarin dat het beter is “een kaars te ontsteken dan de duisternis te vervloeken”. Een mooiere beeldspraak kun je bijna niet wensen. We leven weliswaar nog niet in volslagen duisternis, er blijft altijd een klein vuurtje branden. Dat vuurtje is echter nog niet aangewakkerd tot een vreugdevuur. Met ons allen kunnen we er voor zorgen dat Nederland weer een sociaal land wordt met gelijke kansen voor iedereen. Daarom hoop ik dat zoveel mogelijk mensen zich willen inzetten om in ieder geval in Fryslân te beginnen met het aanwakkeren van het vuur van de Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Het wordt tijd om op te staan en een vuist te maken! 2011 is het jaar van de waarheid, het kan anders, het moet anders!

Iedereen een gezond en supersociaal 2011 gewenst!

U bent hier