h

Instellingen grote afwezigen bij SP solidariteitsactie in Drachten

15 november 2011

Instellingen grote afwezigen bij SP solidariteitsactie in Drachten

Drachten loopt niet warm voor solidariteitsactie, Sneek wel

De SP heeft afgelopen weekeinde wisselend succes geboekt met de actie 1 voor Allen. In Sneek liepen naast de plaatselijke afdeling van de Socialistische Partij nog wel enkele maatschappelijke instellingen mee, maar in Drachten lieten die lokale instanties het helemaal afweten.
“Dat is een teleurstelling”, zegt fractievoorzitter Jos van der Horst. “We hadden alle organisaties en instellingen aangeschreven, maar hebben daarop helemaal geen reactie ontvangen. Je zou op z’n minst een afzegging verwachten, maar ook dat is niet gebeurd. De mensen moeten nog bewust worden van het belang.”
Tijdens de solidariteitsactie werden werkhandschoenen uitgedeeld.
 Marchje Andringa

De manifestatie is de opmaat voor nog grotere acties op 23 november bij het provinciehuis en in het centrum van Leeuwarden en op 10 december in de Brabanthallen in Den Bosch. De SP protesteert tegen de kabinetsbezuinigingen en de provinciale kortingen op de budgetsubsidies van 5 procent. “Die blijken in de praktijk een stuk lager uit te vallen”, zegt van der Horst.
In Sneek was de actie wel een succes. Daar kreeg de SP bijstand van de PvdA, wethouder Sjoerd Tolsma, leden van de WMO raad, werknemers van de sociale werkplaatsen, leerlingen en studenten, mensen uit het cultureel werk, de thuiszorg en het onderwijs. Van der Horst, die ook statenlid is, verwacht op 23 november in Leeuwarden ook een grote opkomst.

Bron: Friesch Dagblad, maandag 14 november 2011

U bent hier