h

Zomeruniversiteit SP

24 juli 2012

Zomeruniversiteit SP

Ieder jaar organiseert de SP een aantal scholingsweekenden en dit jaar ben ik daar heen geweest.
Het weekend begon op vrijdag om 17.00 uur, na de ontvangst kregen we een diner.
’s Avonds werd “de SP in 14 punten” behandeld o.l.v. Remi Poppe en Nico Heijmans. Het is nuttig om de beginselen van de SP weer goed op een rijtje te hebben. Daarna kregen we een peptalk voor de komende campagne.
Op zaterdag was er een inleiding (college) van VU-docent Bastiaan van Apeldoorn over ‘Europa en de crisis”. Stevige kost en erg interessant.
’s Middags kwam Europarlementariër Dennis de Jong met ons bespreken wat volgens de SP moet gebeuren om een sociale weg uit de crisis te vinden.
’s Avonds was er een politiek café met onze kandidaten Renske Leijten en Arnold Markies die o.l.v. journaliste Eva Kuijt vertelden over het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 12 september. Verder was er nog een quiz en gezellige tijd aan de bar.
Op zondagochtend sloten we af met een ‘Lagerhuis’ –discussie en oefenen voor de komende campagne (hoe overtuigen we mensen om op de SP te stemmen).
Dit alles was goed georganiseerd in een klooster in het Brabantse Biezenmortel.
Het eten, de accommodatie en kamers waren prima in orde.
De gelegenheid om kennis te maken met SP-leden uit heel Nederland en met hen te praten is heel leuk. Ik heb weer veel argumenten opgedaan, die we de komende tijd goed kunnen gebruiken.
Al met al een leerzaam,motiverend, inspirerend en gezellig weekend.
Ik kan het iedereen aanraden!

Paul van Dijk

U bent hier