h

Onzorgvuldigheid of opzet?

10 september 2012

Onzorgvuldigheid of opzet?

De SP bezuinigt op onderwijs. De VVD roeptoetert het van de daken. Deze kreet berust op zijn minst op een misverstand. Afgelopen vrijdag kreeg ik in een debat op het Friesland College nog de kans om dit misverstand recht te zetten. De SP heeft 1 miljard minder over voor de managementlagen in het onderwijs en zo kan er dus geinvesteerd worden in de leraar voor de klas. Afgelopen zaterdag stond hetzelfde misverstand op bladzijde 6 van Sneon en Snein van de Leeuwarder Courant. Doet deze krant aan waarheidsvinding of is zij ook onderdeel van het ragfijne politieke spel dat op dit ogenblik door de media gespeeld wordt?

Een uitstekend initiatief van de GPD afgelopen zaterdag in de Leeuwarder Courant. In de volle breedte in Sneon en Snein overzichtelijk per verkiezingsitem de standpunten van de diverse partijen op een rijtje en wel op dusdanige wijze dat kiezers ze konden vergelijken. Dit verhaal staat niet alleen in de Leeuwarder Courant , in alle regionale dagbladen is dit schema verschenen.
Het getuigt van verregaande onzorgvuldigheid dat er bij mijn partij, de SP, onder het kopje onderwijs staat dat wij voor klassenvergroting zouden zijn. Het tegendeel is waar. Wij investeren juist extra in het verkleinen van de klassen en de leraar voor de klas. Ook de 1 miljard minder financiering naar scholen dient ondebouwt te worden anders leest men dit als bezuiniging. Er gaat 1 miljard minder naar de managementlagen in het onderwijs. Dat is het hele verhaal en dat dient verteld te worden. Ook door de grootste krant van Friesland!

Jos van der Horst

U bent hier