h

Red de Thuiszorg! Landelijke demonstratie op 6 april!

7 maart 2013

Red de Thuiszorg! Landelijke demonstratie op 6 april!

De SP heeft er samen met de Christen Unie in de raad van Smallingerland voor gezorgd dat er protest aangetekend wordt tegen de onbegrijpelijke en onacceptabele bezuinigingen die er op stapel staan in de thuiszorg. Zoals de kabinetsplannen er nu voor liggen worden de gemeenten geconfronteerd met een bezuiniging van 75 % op het budget voor de thuiszorg.

“Onacceptabel en onbegrijpelijk” zei Jos van der Horst, fractievoorzitter van de SP in de raad van Smallingerland in zijn betoog bij de gezamenlijk met de CU ingediende motie. Marja Krans van de Christen Unie haalde de woorden van de dichter Lucebert aan: “Alles wat van waarde is , is weerloos.” Volgens de SP fractie zou hiermee alles wel gezegd zijn ware het niet dat de socialisten zich niet zo snel neerleggen bij voldongen feiten en de actie niet schuwen. “Deze motie is een aankondiging van een grote betoging in het centrum van Drachten komende donderdag” aldus van der Horst.

De motie die aandringt op herbezinning van de plannen door het kabinet werd aangenomen met 20 voor en 11 tegen . Saillant detail: de “regeringspartijen”VVD en PvdA stemden tegen .

Samen met AbvaKabo en enkele SP ers uit andere afdelingen was de SP afdeling Smallingerland op donderdag 7 maart met 30 mensen vertegenwoordigd in het centrum van Drachten.
Van een echte betoging was geen sprake maar er werden flinke hoeveelheden Zorgkranten uitgedeeld aan het winkelend publiek.
De oproep van bond en SP is duidelijk: Kom op 6 april naar de grote protestmanifestatie in Den Haag.
Red de Thuiszorg.
De komende weken zullen tientallen vrijwilligers de zorgkranten in de wijken en dorpen in Smallingerland maar ook in de andere gemeenten van de afdeling verspreiden.

abvakabo FNV regelt gratis busvervoer.

http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/forms/aanmelding-6-april-2013/

www.strijdvoorthuiszorg.nl/actiegroepen/friesland/"

U bent hier