h

SP Smallingerland doet voor de vijfde keer op rij mee aan de verkiezingen!

13 september 2013

SP Smallingerland doet voor de vijfde keer op rij mee aan de verkiezingen!

Op 19 maart 2014 doet de SP in de gemeente Smallingerland voor de vijfde keer op rij mee aan de verkiezingen. In 1998 deden de socialisten voor het eerst mee en sinds die tijd zijn ze een niet te onderschatten factor in de gemeentelijke politiek geworden.

De SP afdeling Smallingerland heeft toestemming van het partijbestuur gekregen om mee te doen met de raadsverkiezingen van 19 maart 2014. "Een hele geruststelling" aldus voorzitter Jos van der Horst. "Het is namelijk geen vanzelfsprekendheid als je al in de raad zit dat je dan de daaropvolgende verkiezingen weer mee mag doen"
De SP hanteert een aantal strenge criteria waar afdelingen aan moeten voldoen om mee te mogen doen. Een van die criteria is dat er voldoende actief kader moet zijn om de actie en de fractie met elkaar te verbinden. "Het bestuur en de kerngroep zijn al een jaar bezig met het werven en opleiden van geschikte kandidaten voor bestuur, fractie en actief kader en dat loopt als een tierelier" zegt de trotse voorzitter.
De lijst zal definitief worden vastgesteld op 4 november bij de Algemene Ledenvergadering. Ook zal dan het concept verkiezingsprogramma door de leden worden vastgesteld. Voor die tijd zullen de actieve SP ers eerst nog de wijken in gaan om de mensen te vragen wat zij van de standpunten vinden als het gaat om de gemeentepolitiek.
Komende dinsdag zal de SP te vinden zijn op diverse tijden en plaatsen in Drachten in verband met Prinsjesdag. De partij heeft dan een leuke verrassing in petto voor al die mensen die het VVD douceurtje van 1000,= zijn misgelopen na de verkiezingen.

U bent hier