h

Geen mens aan de kant in Smallingerland!

6 januari 2014

Geen mens aan de kant in Smallingerland!

Geen mens aan de kant in Smallingerland!

Op maandagavond 6 januari sprak lijsttrekker Jos van der Horst de volgende woorden bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van de SP Smallingerland. Vanaf heden staat het verkiezingsprogramma online.

Partijgenoten en andere belangstellenden,

Ik ben er buitengewoon trots op dat we het nieuwe jaar in kunnen luiden met dit prachtige programma. Dat we daarbij uitgaan van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit is voor ons, doorgewinterde socialisten, hartstikke logisch.

Zoals bekend staat ons land er economisch nog steeds niet best voor en dat gaan we in deze gemeente zeer zeker merken. De bezuinigingsopdrachten die ook in Smallingerland aan de orde zijn ,worden allemaal uitgesteld tot na de verkiezingen. Het over de schutting kieperen van rijkstaken en provincietaken maken het werk als raadslid er ook al niet makkelijker op. Uit een rondgang langs alle politieke partijen blijkt dat het animo om raadslid te worden heel laag is.

Onze afdeling heeft daar gelukkig geen last van. En aan enthousiasme ook geen gebrek. Dat mag ook wel want er moet heel wat gebeuren in deze gemeente! Bovendien wijst onderzoek van André Krouwel van o.a. kieskompas uit dat SP-raadsleden hun achterban het best vertegenwoordigen.

De regenten van de PvdA en het CDA zitten in Smallingerland al decennialang aan de macht en zijn ook niet bereid deze voetstoots op te geven. Al jaren wordt er door deze partijen vol ingezet op velerlei prestigeprojecten met als onderliggende gedachte werk,werk,werk. Zolang de gemeentekas dit toestaat hoef je niet te bezuinigen op het sociale beleid. Door onze moties en acties hebben we de PvdA behoorlijk links kunnen houden in Smallingerland. 

De vraag is hoelang het minimabeleid nog in stand gehouden kan worden als de kortingen in het gemeentefonds een feit zijn. Deze kortingen zijn het gevolg van het over de schutting kieperen van de jeugdzorg, AWBZ etc. Ook is de druk op de bijstandsvoorzieningen ongemeen hoog om over de druk op de mensen die ze noodgedwongen moeten ontvangen nog maar te zwijgen. 

De Socialistische Partij heeft hard aan de weg getimmerd de afgelopen jaren in de oppositie en is toe aan een volgende fase. Of we in het bestuur van deze gemeente moeten treden hangt van een aantal factoren af: Krijgen we genoeg stemmen en kunnen we voldoende van onze punten binnenhalen bij de onderhandelingen. Een ding staat als een paal boven water: Als het niet 100 % sociaal kan dan niet!

Dit programma heeft als titel: Het kan beter! En laten we wel zijn  het kan zoveel beter met de mensen,de democratie, de zorg als het beschikbare geld goed besteed wordt. Het is naar onze mening niet zozeer dat bezuinigingen op mensen en zorg een logisch gevolg zijn rijkskortingen. Het is en blijft altijd een politieke keuze waar het geld aan besteed wordt en de SP investeert het liever in mensen dan in stenen en asfalt.

Vanochtend las ik dit programma nog eens goed door en mijn handen jeukten om dit samen met al die geweldige mensen die op onze kieslijst staan ten uitvoer te brengen . Op straat, in de raad en wat mij betreft ook in het gemeentebestuur.

De redenen om op de SP te stemmen zijn:

Armoede is onacceptabel. Wij willen ruimhartige en toegankelijke regelingen voor mensen die levenrond het minimumniveau. Smallingerland 100% sociaal!

Het recht op (jeugd)zorg moet behouden blijven .Zorg mag geen gunst worden. Werk moet beloond worden volgens CAO-regels of ten minste met het minimumloon. Geen verplicht werken met behoud van uitkering. Eerlijk loon voor eerlijk werk!

De menselijke maat is de schaal van de toekomst. Wij investeren in leefbaarheid en kwaliteit van buurten, in de stad en op het platteland. Voorzieningen zoveel mogelijk dicht bij huis.

Voldoende betaalbare woningen, ook voor senioren,in de buurt.

Een groene balans in Smallingerland. Wij zetten in op diervriendelijkheid, duurzaamheid, natuurbehoud en handhaving van milieuregels.

 

Reacties

Een groene balans?
En hoe staat de SP tegenover de wanstaltige viering van de jaarwisseling? Het kan mij ontgaan zijn maar het is alleen GroenLinks die zich hier al jaren voor inzet!
Het is nu 19 januari en er ligt nog heel veel afval van vanuit de nieuwsjaarsnacht. En wat er niet meer ligt is inclusief giftige kleurenstoffen en andere vuiligheid die niet in het milieu thuis horen daar wel in terecht gekomen!!!
Bovendien worden er nog steeds vuurwerkbommen afgeschoten op de bedrijven terreinen, wat heel goed hoorbaar in het dorp. Zo goed dat mijn hond en niet alleen de mijne, noch steeds niet naar buiten durft zodra het donker wordt. En dat is nu al vanaf half november het geval.
Waar is de controle en waar zijn de wijkagenten? Ik ben veel onderweg met mijn honden, maar ik kom ze nooit, maar dan ook nooit tegen!
Sluit je wat dit punt betreft aan bij GroenLinks, nu verkiezingen of niet zo

Reactie toevoegen

U bent hier