h

Hoe is de koek verdeeld?

20 januari 2014

Hoe is de koek verdeeld?

Op zaterdag 18 januari stonden de vrijwilligers van de SP  met hun kraam onder het Carillon in het Centrum van Drachten kruidkoek uit te delen aan het winkelend publiek. Hierbij vroegen zij aandacht voor de scheve verdeling van kapitaal in Nederland aan de hand van de vraag ‘Hoe is de koek verdeeld’? Terwijl het winkelend publiek een snee koek werd aangeboden werd hun de kapitaalverdeling aan de hand van het ‘koek-diagram’, uitgelegd

 

In Nederland is de situatie zo dat 10% van de Nederlanders ongeveer 60% van al het kapitaal bezit. De middengroep, welke 30% van de Nederlanders omvat, is in het bezit van 38% van het kapitaal. Dan blijft nog 60% van het Nederlands volk over met een aandeel van slechts 2% in de kapitaalverdeling.

 

Toch wil het huidige kabinet het overgrote deel van de bezuinigingen bij de 2% van de bevolking halen. De SP vindt dat deze verdeling onze maatschappij niet siert, maar door de huidige kabinetsmaatregelen wordt de scheve verdeling zonder blikken of blozen in stand gehouden en waarschijnlijk zelfs vergroot.

 

Aanstaande zaterdag 25 januari staat de SP van 11.00 tot 14.00 in winkelcentrum de Wiken, wanneer je van kruidkoek en eerlijke verdeling houd mag je deze actie zeker niet missen.

Ramon Vos

Bijlage: 

Reacties

Diverse malen heb ik zowel telefonisch als per E mail aangegeven dat ik de wekelijkse SP nieuwsbrief al ruim 1 jaar !!! niet meer ontvang. Is het nu zo moeilijk te achterhalen wat er fout gaat? Misschien ligt het aan de server of aan mijn provider, maar zoek het nu toch eens uit.! Wat kan ik eventueel doen? Vriendelijke groet Adrian

Reactie toevoegen

U bent hier