h

Debatdebuut voor de nummer 4 van de SP!

13 februari 2014

Debatdebuut voor de nummer 4 van de SP!

De nummer 4 van de lijst van de SP in Smallingerland, Paul van Dijk, beleefde op woensdag 12 februari zijn debuut als debater. Hieronder zijn verslag van de debatavond in de Lawei, die georganiseerd werd door de commerciele club Drachten.

Het eerste verkiezingsdebat in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014 werd georganiseerd door de Commerciële Club ’45 op woensdagavond 12 februari in de Lawei.

 

De gespreksleider van de avond was Eelke Lok, journalist bij Omrop Fryslân.

De onderwerpen die aan bod kwamen waren Wonen, Werken en Ondernemen in Smallingerland.

De lijsttrekkers van alle deelnemende partijen in onze gemeente waren hierbij aanwezig.

De SP werd vertegenwoordigd door Paul van Dijk, omdat Jos van der Horst wegens persoonlijke omstandigheden verhinderd was.

De verschillende partijen mochten, na geïntroduceerd te zijn, aangeven welke standpunten en prioriteiten zij hebben ten aanzien van de onderwerpen van deze avond. Hierbij werden zij met vragen uitgedaagd om de onderlinge verschillen duidelijk te maken.

 

Voor de SP betekent dit extra aandacht voor sociale woningbouw, voldoende en betaalde (eerlijk loon voor eerlijk werk!) banen in onze gemeente (ons voorstel voor een Leerwerkbedrijf kwam ook ter sprake) en goede zorg voor het MKB.

 

Het was geen gezellig onderonsje, maar de sfeer bij het debat was goed.

 

Na de pauze was er ruimte voor vragen uit het publiek, circa 70 mensen.

Zij waren vooral benieuwd naar de mogelijkheden die zij als individuele ondernemer in onze gemeente in de komende raadsperiode kunnen verwachten.

Veel partijen zetten in op technisch hoogwaardige en grote bedrijven.

De SP is hier natuurlijk niet op tegen, maar geeft de voorkeur aan een uitgebreid aanbod van bedrijven uit het Midden- en Klein Bedrijf. Dit levert veel banen op, sluit goed aan op de aanbodzijde van de arbeidsmarkt en maakt de gemeente minder kwetsbaar en afhankelijk van grote bedrijven.

 

Op naar de volgende debatten, waar het ongetwijfeld nog gaat knetteren!

 

Reacties

Goed gedaan Paul, succes ermee!

Reactie toevoegen

U bent hier