h

Afdeling spreekt vertrouwen uit

9 mei 2014

Afdeling spreekt vertrouwen uit

Vanavond konden de leden van de afdeling zich uitspreken over het college-akkoord dat bereikt was met de PvdA, CU en D66. Na een korte uitleg door Michiel Schrier konden de leden hun vragen en opmerkingen kwijt. Uit de reacties kwam vooral veel waardering en vertrouwen naar voren over het behaalde resultaat. Unaniem is het akkoord goedgekeurd door de afdeling.

Met de aankomende veranderingen in de (jeugd)zorg en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komt er veel werk op de gemeente af. De leden zien in dit akkoord en de samenstelling van het college een goede basis om te komen tot een sociaal Smallingerland. Ook zien zij in Jos van der Horst een goede wethouder om de komende vier jaar uitvoering te geven aan dit akkoord. Met het grootst mogelijke aantal stemmen werd zijn voordracht goedgekeurd.

De basis is goed, en door toetreding verandert de rol van de SP van oppositiepartij naar meeregeren in de gemeente. Dat wij dan mede aan de knoppen draaien ontslaat ons niet van de taak om actief te blijven op straat en in de raad. Het blijft onze taak om onrecht in de samenleving te signaleren en aan de kaak te stellen, aldus Jos van der Horst.

Aanstaande dinsdag zal Jos van der Horst worden geïnstalleerd als wethouder. Daarmee wordt geschiedenis geschreven, aangezien hij de eerste SP wethouder in Friesland zal zijn. Zijn plaats in de raad zal worden ingenomen door Marjan Wieldraaijer.

Reacties

Goed bezig, daar in Smallingerland.
Jos heel veel succes en wijsheid toegewenst.

Reactie toevoegen

U bent hier