h

Michiel Schrier geinstalleerd als gedeputeerde

21 mei 2015

Michiel Schrier geinstalleerd als gedeputeerde

Foto: Rixt Jellesma / Kat in Nood

Op woensdag 20 mei is het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Fryslân geinstalleerd. Voor de  SP neemt Michiel Schrier plaats in dit verder door CDA , VVD en FNP bemenste college. Het bestuur van de afdeling Smallingerland is bijzonder trots dat ze naast de eerste wethouder van Fryslân nu ook de eerste gedeputeerde mag leveren.

Mijn trots is bijna niet te beschrijven dat Michiel Schrier, ons raads- en bestuurslid, de komende vier jaar Fryslân mede bestuurt. Helaas kon ik afgelopen woensdag door dringende werkzaamheden elders niet persoonlijk de felicitaties overbrengen. Bestuur en fractie waren desondanks goed vertegenwoordigd in de personen van Mirjam Postma, André van Leeuwen en Paul van Dijk. Zij wensten Michiel heel veel succes in zijn nieuwe baan als gedeputeerde. Michiel neemt op 9 juni afscheid van de Raad van Smallingerland. Op dezelfde avond zal Mirjam Postma geinstalleerd worden als zijn vervanger. Ik ben erg blij met het feit dat Michiel aanblijft als bestuurslid van onze afdeling.

Jos van der Horst, voorzitter

Reacties

Ik wens jullie allemaal veel succes! Zowel de zittende raads- en bestuursleden als het nieuwe beoogde gemeenteraadslid Mirjam en provinciebestuurder Michiel.
Indertijd kwam het eerste socialistische kamerlid uit Fryslan. Nu komen zowel de eerste Fryske SP wethouder als gedeputeerde uit jullie afdeling. Dat is iets om erg trots op te zijn!
Vanuit het mooie Drenthe blijf ik de ontwikkelingen volgen. .

Kameraadskiplike groetnisse!

Reactie toevoegen

U bent hier